Auto&vervoer

Geld verdienen met je Auto: Hoe doe je dat?

carpool
297views

Laten we er geen doekjes om winden – een auto kopen, bezitten en gebruiken is soms een dure aangelegenheid. Zelfs als je er in slaagt je auto voor een koopje op de kop te tikken, zijn je jaarlijkse autobelasting, autoverzekering, APK, onderhoudsbeurten en brandstofkosten allemaal op te tellen.

Maar wat als het ding dat je geld kost zichzelf nu eens echt zou gaan terugbetalen? Hier zijn wat ideeën over hoe je geld zou kunnen verdienen met een auto. Als je geïnteresseerd bent in wat extra geld uit je auto te halen, lees dan verder. 

Bedenk dat als je met een van deze activiteiten extra inkomsten verdient, je die misschien bij de belasting moet aangeven. Als je twijfelt, spreek dan met een onafhankelijk financieel adviseur.

Verhuur je parkeerruimte

Vergeet je auto even en denk aan de grond die hij in beslag neemt. Als je een vrije parkeerplaats op je eigendom hebt, zou je die kunnen verhuren aan forenzen.

Dit is waarschijnlijker als je op loopafstand van een treinstation woont, of als je huis in de buurt is van een druk stadscentrum, of een amusements- of sportgelegenheid.

Wat prijzen betreft, vraag eens rond, en kijk op plaatselijke forums. Sommigen beweren dat je wel €200 per maand kunt verdienen.

Maar dat is waarschijnlijker als je midden in een grote stad woont. Of in Wimbledon, bijvoorbeeld, wat handig kan zijn tijdens het tenniskampioenschap, dan in het diepste Norfolk.

Er zijn gespecialiseerde sites die je aan klanten kunnen koppelen, zoals Your Parking Space, JustPark en Parkonmydrive, en ook meer algemene sites zoals Gumtree.

Je parkeervergunning verhuren

Parkeervergunningen op straat zijn gemeengoed. Maar ga er niet zomaar van uit dat je er een kunt verhuren die aan jou is toegewezen.

Controleer de voorwaarden van je overeenkomst met de gemeente voordat je je vergunning verhuurt.

Je zou kunnen ontdekken dat het verkopen van je bezoekersparkeerplaats niet is toegestaan.

Als de parkeerwachters alert zijn, kunnen ze melden dat dezelfde auto een bezoekersplaats bezet houdt, waardoor zowel jij als je klant in heet water komen.

Verhuur je auto

Misschien hou je gewoon niet van autorijden en gebruik je je auto alleen voor de wekelijkse boodschappen. Of je werkt voor langere periodes van huis.

Misschien draai je zelfs diensten waardoor je door de week nooit een voet in je auto zet. Als dat zo is, kan het de moeite waard zijn je auto te verhuren.

Sites als Getaround en Turo brengen eigenaars in contact met mensen die een voertuig nodig hebben.

Misschien voor een eenmalig uitstapje om hun kinderen op de universiteit te zien, om grote spullen naar een stortplaats te karren of gewoon om hun dagelijkse zaken te regelen.

Je zou vanaf ongeveer €30 per dag kunnen verdienen met het verhuren van je auto, maar je zult je verzekeringspolis moeten controleren om zeker te zijn dat dit is toegestaan.

Word een verhuisbedrijf

Misschien vind je het wel leuk om je auto aan anderen te verhuren, maar zie je op tegen het idee dat iemand anders met je prijsbezit rijdt.

Als je een bestelwagen hebt, kun je onder andere zeggenschap krijgen over hoe je voertuig gebruikt wordt door een verhuisdienst aan te bieden.

Studenten en veel mensen die in flats wonen hebben geen massa’s bezittingen te verhuizen, maar hebben misschien geen voertuig dat groot genoeg is om hun bed of een kleerkast te vervoeren.

Het kan voor hen wel eens oneconomisch zijn om een verhuisbedrijf in te huren alleen voor het verplaatsen van een paar grote spullen, terwijl ze ook een privé-chauffeur kunnen inschakelen om hetzelfde te doen – zelfs als dat meer dan één rit kost.

Bedrijven als Taskrabbit en Gumtree zijn goede startpunten. Maar bij dit soort werk moet je met een paar dingen rekening houden:

De slijtage van het voertuig

Reclame maken op je auto

Je kunt tot €150 per maand verdienen door reclame op je auto te laten aanbrengen. Voor de hogere verdiensten moet je wel een aantal vakjes aankruisen.

Bijvoorbeeld in de juiste plaatsen wonen en rijden, de juiste auto hebben en genoeg uren per dag achter het stuur zitten.

De advertenties worden aangebracht in erkende garages. Afhankelijk van de omvang van de toepassing moet het van minder dan een uur duren voor een kleine portier- of motorkapverplaatsing tot zowat de hele dag voor een wraparound.

Het is duidelijk dat een full body wrap je meer kan opleveren dan iets dat weinig meer is dan een bumpersticker.

Sites zoals Car Quids en Adverttu zijn er voor iedereen die geïnteresseerd is in het tatoeëren van zijn auto voor geld. De reeks producten die je kunt kiezen om reclame te maken zou voor de meeste smaken wel iets moeten opleveren.

Autodelen

Autodelen of carpoolen is big business, en van de vele tips in dit artikel is dit de meest milieuvriendelijke.

In een notendop komt het erop neer dat je je abonneert op een website die chauffeurs in contact brengt met mensen die bereid zijn te betalen voor een lift naar een bepaalde plaats.

Dat kan een forens zijn die in een stadscentrum kilometers verderop moet zijn, en die toevallig op je route woont.

Of iemand die alleen maar een lift nodig heeft naar zijn plaatselijke ziekenhuis, dat op je weg naar je werk ligt.

Het is duidelijk dat er met Covid-19 beperkingen aan dit soort activiteiten gesteld zijn.

Maar, gezichtsmaskers en natte doekjes terzijde, het is een goede manier om het verkeer op de wegen te verminderen. En je verdient misschien wat geld voor niets anders dan een vreemdeling je gezelschap te laten houden op de weg.

Als je een tarief vraagt dat net je bedrijfskosten dekt, hoef je het geld dat je aanneemt niet aan te geven. Je kunt dit uitrekenen met de Confused.com app.

Ga bij je autoverzekeraar na of er uitsluitingen op je polis staan hierover.

Kijk bij firma’s als Liftshare en BlaBlaCar als je geïnteresseerd bent. Ook sommige plaatselijke overheden promoten autodeelprogramma’s.

Leave a Response