Huis en tuin

Gietvloer: Uitvoerend proces, zorg en voordelen

Gietvloer Uitvoerend proces, zorg en voordelen
651views

Gegoten vloeren zijn een van de oudste vloerbedekkingstechnieken. Hoewel het gebruik ervan lange tijd terzijde is geschoven, is de techniek met kracht teruggekomen, ditmaal in verfijnde woningen.

Om succesvol te zijn met dit type vloerbedekking is het belangrijk om te rekenen op gekwalificeerde arbeidskrachten en kwaliteitsproducten. Een ervaren metselaar kan een service van hoge kwaliteit leveren.

Zelfs met zoveel voordelen kan de verbrande cementvloer enkele problemen opleveren, zoals het verschijnen van kleine scheurtjes of het niet behouden van uniformiteit in kleur, waardoor er vlekken op de vloer verschijnen.

Deze afwijkingen kunnen worden vermeden door het gebruik van dilatatievoegen en door een goede uitharding van de vloer en vochtregulering.

Hoe maak je de gietvloer


1 – Uitvoering van de ondervloer:
Voor de uitvoering van de gietvloer is het belangrijk om vooraf een goede ondervloer te bouwen. De ondervloer moet correct geëgaliseerd zijn, vrij van alle soorten vuil en moet een ruw oppervlak hebben.

In situaties waar de ondervloer zeer glad is, is het noodzakelijk om mortel aan te brengen om de noodzakelijke ruwheid van het oppervlak te garanderen.


2 – Installatie van compensatoren:
Om scheuren te voorkomen is het noodzakelijk om elke 2 m² vloer te voorzien van dilatatievoegen.

Deze verbindingen kunnen worden gemaakt van kunststof, hout of zelfs keramische vloeren, waardoor kleine frames worden gemaakt die als decoratie en als voegen voor de vloer zullen dienen.


3 – Mortel toepassing
De volgende is het aanbrengen van de mortel op de kaders gedeeld door de uitzettingsvoegen. De dikte van de mortel is in de meeste gevallen 3 centimeter. Gebruik lijnen om een perfecte nivellering te garanderen.


4 – Vloervuur:
Ondanks de naam is er bij dit proces geen sprake van brand. De cementverbranding gebeurt door het aanbrengen van cementpoeder op de mortel die nog in verse staat is.

Als u een gekleurde vloer wilt is het mogelijk om dit te doen met behulp van een mengsel van cement met kleurstof.

Voor een goed resultaat moet het aanbrengen van cement gebeuren met de mortel nog vochtig, maar met een zekere capaciteit om de beweging van de professional op de vloer te ondersteunen.


5 – Droogtijd van de vloer
De uitharding dient gedurende 3 tot 4 dagen te worden uitgevoerd met het besproeien van de vloer. Gebruik geen stromend water, omdat dit het oppervlak beschadigt.

Belangrijkste voordelen

Het gebruik van verbrande cementvloeren heeft vele voordelen. De volgende zijn de belangrijkste:

– De vloer heeft een grote duurzaamheid;
– Het is gemakkelijk schoon te maken;
– Het heeft lage kosten;
– Praktisch en eenvoudig uit te voeren;
– Het kan met grote flexibiliteit worden gebruikt in het decoreren van omgevingen.

Leave a Response