sport

Gordijnen, welke past bij mij?

31views

Verduisterende blackout gordijnen

Ideaal is voor de slaapkamer zijn gordijnen met blackout coating. Zijn deze gordijnen verduisterend? Zeker, 100% verduisterend en bovendien zorgen de gordijnen voor een fijne sfeer en akoestiek in de slaapkamer. Deze blackout stof heeft een speciale coating aan de raamkant, waardoor er geen licht naar binnenkomt.

Wist jij dat een goede kamertemperatuur jouw nachtrust bevordert? Een bijkomend voordeel van de blackout coating is dat hij isoleert. Hierdoor wordt in de zomer de warmte buitengehouden en in de winter blijft het wat warmer in de kamer. Waarom kiezen voor blackout gordijnen?

  • Volledige verduistering
  • Op maat samenstellen
  • Isolerende werking
  • Zeer sfeervol en fijne akoestiek
  • Makkelijk inmeten
  • Verkrijgbaar in alle populaire kleuren

Inbetween gordijnen

Inbetween gordijnen zijn licht doorlatende gordijnen die qua stofdikte tussen gewone gordijnen en vitrages in zitten. Inbetweens zijn over het algemeen gemaakt van semi-transparante stof. De kleur en ophangmethode kun je zelf naar smaak bepalen. Wil je ringen of juist liever rails? Ook heb je de keuze tussen enkele of dubbele (vlinder)plooi. Geheel op maat dus!

Natuurlijke lichtinval is echt dé sfeermaker in het interieur. Bovendien bepaalt raamdecoratie de lichtinval en akoestiek van jouw huis. Maar hoe voeg je nou meer sfeer én meer licht toe? Lichtdoorlatende inbetweens, ook wel inbetween gordijnen op maat zijn perfecte sfeermakers. Ze zijn een perfecte combinatie tussen vitrage en overgordijnen o.b.v. lichtdoorlatendheid en stofdikte. Kies mooie warme tinten voor intieme sfeer.

Semi-transparante gordijnen

Wil je meer privacy in jouw huis? Kies dan voor een semi-transparante gordijn stof. Een semi-transparante stof is licht doorlatend, maar niet transparant. Je kunt er dus niet doorheen kijken en geniet hierdoor meer van jouw privacy. Dit systeem hangt vaak bij ramen waar mensen veel langslopen.

Sfeervolste gordijnen: velours stof

Ken jij de prachtige veloursstof al? Het is een razend populaire stof omdat het zoveel sfeer met zich mee brengen. De stoffen zijn zacht, hebben een mooie glans en een luxe elegante uitstraling.

Velours gordijnen worden perfect op maat gemaakt voor jouw raam. Meest verkocht voor de woonkamer maar ook voor de slaapkamer en kinderkamer door de hoge lichtdichtheid van circa 80% (dim-out). Liever romantische vouwgordijnen? Deze zijn ook in velours te verkrijgen!

Vitragegordijnen

Met vitrages verwelkom je veel licht in jouw woning. Hiernaast zorgen vitrages voor een fijne akoestiek is huis en een romantische sfeer. Dit type gordijnen is veelal licht van kleur, wit of grijs. Hierdoor lijkt jouw kamer nog lichter. 

Vitrage en jaloezieën combineren

Je kunt vitrages ook combineren met jaloezieën voor een extra gezellige uitstraling. Zo kun je ook nog eens optimaal gebruik maken van de lichtinval en privacy. Deze combinatie geeft de ruimte iets meer sfeer en een fijnere akoestiek.

  • Veel lichtinval
  • Privacy behouden
  • Zeer sfeervol
  • Fijne akoestiek

Leave a Response