Huis en tuinUncategorized

Graszoden kopen in plaats van zaadgras: de voordelen!

333views

De tuin is voor veel Nederlanders een plek waar ze veel aandacht aan besteden, omdat je daar lekker tot rust kan komen, kunt genieten van je bloemen en planten en zelf de inrichting bepaalt. Veel mensen beschouwen hun tuin als een verlengstuk van hun woning en besteden aan de inrichting veel geld en aandacht. Een strak gazon hoort hier natuurlijk ook bij. Wil je een grasgazon gaan aanleggen, dan kun je kiezen uit gebruikmaken van graszoden of besluiten om zaadgras te gebruiken. De laatste jaren is er een verschuiving waarneembaar van het gebruik van zaadgras naar graszoden kopen. De aankoop van graszoden wordt dus populair bij woningeigenaren die een mooie grasmat in de tuin willen hebben. Maar waarom is dit zo? Welke voordelen heeft graszoden kopen te bieden?

Graszoden leggen bespaart je een hoop tijd

Het aantrekkelijkste aan zoden gras in je tuin leggen om een strak gazon te creëren, is het gemak dat je voor jezelf schept. Het mooie van graszoden kopen is dat je na het leggen van de zoden direct resultaat ziet. Je legt de zoden op de goede plek, drukt ze goed aan en klaar is Kees! Je bespaart dus een hoop tijd met het leggen van zoden van gras. Anders dan bij graszaad, hoef je niet te zaaien en zie je meteen een grasmat liggen.
Let er wel op dat een tuin waar je zoden gras hebt gelegd niet direct betreden mag worden. Het gras heeft namelijk een tijd nodig om zich goed aan de ondergrond te hechten. Wachtend na het leggen van de zoden minstens een week voordat je over je gazon gaat lopen. Overigens is dit niet echt een nadeel te noemen, want ook als je ervoor kiest om je gazon met graszaad aan te leggen, mag je een tijdlang niet over het gras lopen.

Een ruime keuze aan soorten gras

Prettig aan het kopen van graszoden is verder ook populair vanwege de ruime keuzemogelijkheden die je hebt qua grassoorten. De keuze aan soorten gras, met korte of lange sprieten, is niet zo uitgebreid dan wanneer je voor zaadgras kiest, maar groot genoeg. Net als bij zaadgras kun je bij zoden gras kiezen uit allerlei soorten speelgras, sportgras en siergazon gras.

Let wel hierop als je graszoden wilt gaan kopen

Een cruciaal aandachtspunt als je graszoden met gras wilt gaan kopen, is wel dat de zoden geen schimmels hebben. Zodengras is namelijk kwetsbaarder voor schimmelinfecties en ziekten dan zaadgras. Zorg er daarom voor dat je volledige zekerheid hebt dat je gezond gras koopt, als je je oriënteert op aanbieders van zodengras. Let er ook op dat je de graszoden altijd koopt bij een specialist als bijvoorbeeld Lageman Graszoden op graszodengelegd.nl. Zo koop je altijd zoden van de beste kwaliteit. Succes alvast en geniet straks zoveel mogelijk van je gazon!

Leave a Response