sport

Haarimplantaten als oplossing voor inhammen

85views

Het heeft meestal gewoon met de leeftijd te maken. De haargrens verandert. Of beter gezegd deze loopt terug. Het gevolg, steeds groter wordende inhammen op het voorhoofd. Voor veel mensen geen fijne ontwikkeling. Het kan je onzeker maken, je kunt er ouder door lijken en het is niet te stoppen. 

Verschil tussen haaruitval bij mannen en bij vrouwen.

Er is een groot verschil tussen inhammen die mannen krijgen en inhammen die vrouwen kunnen krijgen. Bij vrouwen ligt er meestal een haarziekte of stress aan ten grondslag. Wat bij vrouwen veel vaker gebeurt, is een algemeen haarverlies over het hele hoofd. De leeftijd speelt bij vrouwen niet zo vaak een rol.

Bij mannen juist wel. Voor hen geldt dat de inhammen ontstaan vanaf een bepaalde leeftijd, de oorzaak is algemene beginnende haaruitval. Het is een natuurlijk proces dat hoort bij het ouder worden. 

Hoewel de hoeveelheid haren en de haargrens bij vrouwen dus ook kan veranderen, is het vooral een mannen aangelegenheid. De inhammen vormen een soort driehoekige insnijding in de haargrens dat net boven de slapen ligt. Het is het beginstadium van klassieke kaalheid.  

Aan de slag met potjes gel.

Nou, wat kun je er tegen doen. Niet zo heel veel, en tegelijkertijd ook wel. Je kunt je kapsel er op aanpassen. Wanneer je verder nog genoeg haar hebt, kun je bijvoorbeeld een deel van je haren over de dunner wordende plekken stylen. Met een beetje haargel je je haar zo moduleren dat er bijna niets van te zien is. Het kan dan wel een klein nadeel zijn dat het Nederlandse weer, met alle wind en regen, hier anders over denkt. Heb je net je haar perfect in model, zorgt een windvlaag ervoor dat je weer opnieuw kunt beginnen. Dat is niet zo handig. 

Professioneel resultaat met haartransplantatie

Een meer bestendige oplossing is het implanteren van haren. Door haarimplantaten worden de kale plekken opgevuld. In eerste instantie zul je nog wat kleinere haartjes hebben, maar op termijn krijg je een mooie haardos, ook op de plekken waar eerst inhammen waren. Het uiteindelijke resultaat hangt af van de techniek, het aantal behandelingen en het aantal haren dat getransplanteerd wordt. Een professionele arts of chirurg kan hier goed advies over geven. Kosten haartransplantatie bekijken? Je kan terecht bij Visus Haarkliniek.nl.

1 Comment

Leave a Response