Mens&gezondheid

Heb jij je zaakjes goed op orde?

certificaat
29views

Als je met je bedrijf een goede sier wilt maken en bijvoorbeeld op de internationale handelsmarkt een speler wilt worden of zijn, dan is het goed om een aantal certificaten aan je bedrijfsnaam te kunnen toevoegen. Zo is een ISO 9001 certificaat een teken dat je je zaken goed op orde hebt. Het is de internationale norm voor het continu verbeteren van jouw bedrijfsprocessen. Het laat zien dat jouw bedrijf een kwaliteitsmanagementsysteem in de geledingen heeft en dat je door middel daarvan je probeert je klanttevredenheid naar het hoogste pijl te tillen. Het laat ook zien dat je de juiste motivatie hebt om binnen in je bedrijf alles te structuren. Het geeft nieuwe en bestaande klanten een houvast. Een ISO 9001 gecertificeerd bedrijf is gewoon goed bezig.

Wanneer vraag je een certificaat aan?

Op de vraag of en wanneer je bedrijf klaar is om een ISO certificaat aan te vragen, is een interne audit vaak een mooie graadmeter. Laat per afdeling eens uitzoeken wat hun dagelijkse werkzaamheden zijn en leg deze bevindingen bij een aangewezen persoon weg. Hij of zij kan met alle afdelingen, of de eventuele specifieke afdelingen waar een certificaat voor wordt gewenst, rond de tafel en hun werkzaamheden dusdanig structureren en omschrijven dat na deze audits en handboeken een certificaat kan worden aangevraagd.

Continu monitoren van eigen kwaliteit

Het is niet zo dat het hebben van een ISO certificaat je tot het rusten op lauweren kan leiden, het is een continu proces van monitoren van je eigen kwaliteit. Door je eigen werkzaamheden te beschrijven en in de gaten te houden, creëer je een vaste manier van werken die ook nog eens tot een hogere productie, kwaliteit en kwantiteit van de producten en dienste van jouw bedrijf kan leiden. Elke ISO norm is en wordt bepaald door het bedrijf waarmee deze norm verbonden is. Het is een organische norm die zich vormt door eigen input en waardering.

Leave a Response