sport

Het Amsterdam Light Festival, meer dan een lichtshow

Het Amsterdam Light Festival, meer dan een lichtshow
86views

Het Amsterdam Light Festival is een uniek evenement dat educatie en sociale betrokkenheid combineert met creativiteit en innovatie. In deze blog geeft rondvaartmaatschappij Floating Amsterdam je een overzicht van wat het festival allemaal te bieden heeft voor scholen, studenten en het publiek.

Het festival wil jonge mensen inspireren en stimuleren om hun creativiteit te ontwikkelen. Daarom heeft het festival verschillende educatieve programma’s voor scholen, van basisonderwijs tot hoger onderwijs. Leerlingen en studenten kunnen leren over lichtkunst, de techniek erachter en de thema’s die het festival behandelt. Ze kunnen ook zelf creatief aan de slag gaan met workshops, rondleidingen en opdrachten.

Platform voor sociale interactie

Het festival is ook een platform voor sociale interactie en dialoog. Het nodigt het publiek uit om mee te denken en te praten over de maatschappelijke vraagstukken die de lichtkunstwerken oproepen. Het thema van dit jaar is ‘LOADING… Revealing Art, AI and Tech’.

Het is een thema dat ons uitdaagt om na te denken over onze relatie met AI en onze rol als mens in een veranderende wereld. Hoe kunnen we de balans vinden tussen mens en machine?

Deze vraag staat centraal in de lichtkunstwerken die gemaakt zijn door kunstenaars uit binnen- en buitenland, die speciaal voor het festival een werk hebben ontworpen dat past bij het thema. Ze gebruiken licht als materiaal en medium om hun boodschap over te brengen. De kunstwerken zijn verspreid over de stad, langs een wandel- en een vaarroute. Het mooiste kun je de kunstwerken ervaren vanaf het water. Je kunt ze bewonderen van 30 november 2023 t/m 21 januari 2024.

Het Amsterdam Light Festival is dus meer dan een lichtshow. Het is een festival dat ons bewust maakt van de schoonheid en de kwetsbaarheid van techniek. Het is een festival dat je niet mag missen!