Mens&gezondheid

Het nut van een relatie coach

220views

Een relatie coach is iemand die je helpt in je relatie. Je kiest er altijd samen voor om naar een relatie coach toe te gaan. Misschien staat je partner er minder voor open dan jij, maar je zal er toch samen aan moeten beginnen. Zo’n relatie coach kun je inschakelen wanneer de relatie niet goed meer loopt. Door een geval van overspel bijvoorbeeld of juist gewoon omdat de duur van de relatie de kwaliteit ervan heeft doen afnemen. Een relatie coach inschakelen kan om talloze redenen.

Je relatie verbeteren

Het doel is hoe dan ook om je relatie met je partner te verbeteren. Wanneer je kiest voor een relatie coach zit je relatie waarschijnlijk op een punt waar het niet zo goed meer loopt. Zo’n coach kan jullie dan helpen om beter met elkaar te communiceren bijvoorbeeld. Hij of zij is er om jullie samen te helpen de relatie te verbeteren. Verbetering is voor elke relatie natuurlijk anders. Een relatie coach begrijpt dat ook en speelt daarop in.

De neutrale factor

De relatie coach is een neutrale factor. Als jullie relatie dus moeizaam gaat door iets waar jullie het niet over eens zijn – of het nu een overspelige partner is of de keuze voor de school van jullie kind – dan is de relatie coach iemand die een neutrale houding inneemt en jullie helpt hierover te communiceren met elkaar. Een relatie coach kiest geen kant. Hij of zij is er om te helpen, niet om één van jullie gelijk te geven. Die neutrale factor bij relatiegeschillen kan het verschil maken.

Als je echt niet meer samen verder kunt

Soms kom je er samen gewoon niet meer uit. Ben je te ver uit elkaar gegroeid, kun je elkaars fouten niet meer vergeven of kun je niet meer dichter tot elkaar komen. Dat kan ook de uitkomst zijn wanneer je met een relatie coach aan de slag gaat. Daar wordt natuurlijk niet naartoe gewerkt, maar soms is dat wel de uitkomst.

Bron: Sabinewensing.com

Leave a Response