Uncategorized

Het opstellen van een testament hoe werkt dat

Het opstellen van een testament hoe werkt dat
369views

Heb jij een testament nodig? En wil jij een testament laten opstellen, maar weet je niet hoe dat werkt en bij wie je dan moet zijn? Veel mensen weten vaak niet dat je een juridisch testament niet zelf mag opstellen. Ook is het niet altijd duidelijk wat er allemaal in een testament hoort komen te staan. In dit artikel lees je alle details rondom het opstellen van een testament.

Hulp van een notaris

Het opstellen van een testament mag je niet zelf doen, dit gebeurt namelijk bij een notaris. Een notaris is namelijk een jurist en openbaar ambtenaar die bevoegd is om akten op te stellen waaronder een testament. Op veel verschillende juridische zaken kun je de hulp inschakelen van een notaris. Naast een testament kan een notaris ook helpen bij het opstellen van onder andere een samenlevingscontract. De Kosten voor een samenlevingscontract verschillen wel met het aanvragen van het opstellen van een testament. Elke akte van een notaris vraagt een andere aanpak en kost dus meer of minder. Er zijn verschillende websites beschikbaar waar een groot aanbod aan notarissen te vinden is. Je kunt dan vaak makkelijk filteren op prijs en akte, op deze manier heb je altijd de juiste notaris. 

Wat kan er in een testament komen te staan?

Een testament kan voor verschillende dingen dienen en daarom verschilt het per persoon wat de inhoud wordt van je testament. Je kunt namelijk verschillende dingen vast laten leggen door je notaris. In veel gevallen is het handig om zaken vast te laten leggen in een testament. Als je bijvoorbeeld eigen ondernemer bent is dit handig om te doen. Zo kun je op een juridische manier vastleggen wie bijvoorbeeld het bedrijf over zal nemen als jij komt te overlijden. Bijna alle zaken die je vast kunt laten leggen in een testament zullen te maken hebben met wat er zal moeten gebeuren met geld, goederen en andere zaken als je komt te overlijden. Zo weten je nabestaanden wat jij wilt en kan jij zelf bepalen wat je wel en niet wilt. Als je geen testament opstelt zal alles geregeld worden via de wet en dat kan nadelig uitpakken voor familie en nabestaanden. Leg dus ten alle tijden jouw eigen keuzes vast in een testament!

Leave a Response