Mens&gezondheid

Het plannen van een gender reveal party

Gender reveal
637views

Het is een ontzettend leuke trend die is komen overwaaien uit Amerika: de gender reveal party. Tijdens een gender reveal party maak je het geslacht bekend van jullie nog niet geboren kindje. Meestal is een gender reveal feestje gepland rondom de 20 weken van de zwangerschap, maar het kan ook eerder. Het is mogelijk een pretecho te maken, waarin soms het geslacht van het kindje al bekend gemaakt kan worden. Maar, wat komt er allemaal kijken bij het plannen van een gender reveal party?

Hoe maak je het bekend? 

Op een gender reveal party wordt natuurlijk het geslacht bekend gemaakt. Er zijn oneindig veel manieren om dit te doen, maar het is natuurlijk leuk om een originele manier te bedenken hiervoor. Op verschillende gender reveal webshops heb je leuke opties om het bekend te maken. Je kunt bijvoorbeeld een rook – en confetti kanon gebruiken, een brandblusser met poeder erin of een prikballon kopen. Zo een prikballon is samen met het aansnijden van de taart de meest populaire manier om het geslacht bekend te maken. 

Met wie vier je het?

Leuk een gender reveal party, maar wie nodig je hiervoor uit? Met zijn tweeën is een goede optie en gebeurd ook regelmatig. Het is een intieme manier om er samen achter te komen of jullie een jongen of een meisje krijgen. Toch komt het vaker voor dat een gender reveal party met meerdere mensen erbij is. De gemiddelde feestjes zijn met ongeveer 20 personen. Familie en vrienden zijn vaak uitgenodigd op een gender reveal party, maar het komt ook wel eens voor dat ook collega’s, buren of vrienden van vrienden worden uitgenodigd. 

Hoe kleed je de kamer leuk aan?

Een gender reveal party is pas compleet met alles erop en eraan. Tegenwoordig heb je enorm veel leuke aankleding en decoratie voor het gender reveal feestje. Denk bijvoorbeeld aan bordjes voor de taart, bekertjes en rietjes voor het drinken en ballonnen en slingers voor de aankleding. De decoratie is zo gemaakt dat het zowel voor jongens (blauw) als meisje (roze) perfect kan. Maak jullie gender reveal party compleet met leuke decoratie.

Leave a Response