Mens&gezondheid

Hoe kan je de libidio van een vrouw verhogen?

pil
58views

Bij het verhogen van het libidio van een vrouw zijn meerdere factoren belangrijk. Liefst 20 procent van de vrouwen zegt last hebben van een verlaagd lidibio en heet de wens dit te verhogen. Door dat er meerdere factoren invloed hebben is het belangrijk goed te achterhalen wat de oorzaken hiervan kunnen zijn. Alleen dan kan er een juist advies worden gegeven die het kan helpen te verhogen. Voordat we ingaan op de manieren bespreken we eerst welke oorzaken het libidio kunnen verlagen. 

Oorzaken van een verlaagd libidio

De oorzaken van een verlaagd libidio lopen uiteen en zijn vaak een combinatie met meerdere factoren. We hebben de meest voorkomende oorzaken op een rijtje gezet:

  • Slaapproblemen: dit kan zorgen voor vermoeidheid waardoor de behoefte aan intimiteit wordt verlaagd. 
  • Stress: dit onderdrukt vaak de mentale functies en daarmee ook het libidio. 
  • Onzekerheid: dit zorgt voor een onprettig zelfbeeld waardoor het verlangen wordt verminderd. 
  • Zwangerschap: in sommige gevallen kan dit stimuleren, maar vaak onderdrukt het juist het libidio gehalte. 
  • Medicatie: dit kan invloed hebben op de hormonen en daarmee ook het libidio. 

Tips om het te verhogen

Nu je bewust met van de verschillende factoren kan er gekeken worden hoe je het libidio kan verhogen. Ook dit kan op verschillende manieren worden gedaan. Daarnaast is elk persoon anders en verschilt de effectiviteit. 

Tip 1: Ontdek zelf 

Het is belangrijk dat jij je eigen lichaam goed kent en daarmee ook weet wat je wel en niet prettig vind. Geef jezelf de ruimte om te ontdekken en experimenteren. Op deze manier kun jij je lichaam ontdekken en ondervinden wat fijn, maar ook minder prettig voelt. 

Tip 2: Voeding

Het eten van de juiste gezonde voeding kan een positieve invloed hebben op het verhogen van het libidio. Denk aan bepaalde producten als pure chocolade, oesters, knoflook en asperges. Ook zorgt een gezond voedingspatroon voor een fysieke en mentale gezondheid. Dit heeft ook indirecte invloed op het verhogen van het libido. 

Tip 3: Supplementen

Tegenwoordig heb je ook supplementen op natuurlijke basis die helpen bij het verhogen van het libido. Een goed voorbeeld is libido femme. De verschillende natuurlijke kruiden zorgen ervoor dat het seksuele verlangen wordt ondersteund. Het effect van de pil kan verschillend per persoon, maar is het proberen zeker waard.

Leave a Response