Uncategorized

HOE KIES JE EEN ELEKTRISCHE FATBIKE?

379views

Omstandigheden zorgden voor de oprichting van fatbike fabrikanten. Deze enorme machines dwingen alleen al door hun uiterlijk respect af. Het idee om fietsen te voorzien van grote wielen met brede banden bleek succesvol. Krachtige banden beïnvloeden de stabiliteit en verhogen de cross-country mogelijkheden. De populariteit van deze ongewone fietsen neemt toe. In dit artikel leest u hoe u een fat bike kiest.

VOORDELEN

Bij het rijden op ruw terrein is het verstandiger om een fatbike te gebruiken. Grotere banden overwinnen gemakkelijk alle obstakels. Als de fiets wordt gebruikt op een perfect vlakke ondergrond, biedt hij de eigenaar het hoogste bewegingscomfort.

Aanvankelijk was de fatbike bestemd voor de dorpelingen. Ze werden gebruikt door boswachters, landarbeiders. Het was handig om er akkers of landerijen mee rond te gaan. Het is geen toeval dat fatbike een “fiets jeep” wordt genoemd vanwege de krachtige wielen.

De voordelen van het hele model worden geleverd door:

Verhoogde tractie. Op losse grond kan de snelheid iets afnemen. Maar zelfs zo’n deel van de route zal overwonnen worden.

Wielen. Dit is een basisvoorziening. Hij is voorzien van brede banden (gemiddeld 4,8 inch) en een wieldiameter (gemiddeld 26 inch).

Soepele werking. Rotsachtig of oneffen terrein is geen obstakel! De eigenaar voelt zich zeker.

Duurzaamheid.

Draagvermogen (tot 130 kg).

Fatbike is een universeel fietsmodel. In de moeilijkste omstandigheden kan de tocht niet worden geannuleerd. Tegelijkertijd heeft de eigenaar de mogelijkheid om de druk in de banden aan te passen “aan de omstandigheden”. Een druk van 1,5 atm is voldoende om een heuvelachtig terrein te doorkruisen. Voor rustige stadstochten – 3,5 atm.

Allereerst moet de eigenaar het type batterij bepalen. Moderne elektrische fietsen zijn uitgerust met lithium-ion batterijen. Batterijen zoals Li-ion en LiFePO4 hebben zich gevestigd als de beste optie met de mogelijkheid van bevestiging op verschillende plaatsen.

Ze worden bevestigd aan:

de kofferbak

het frame

het zadel.

Er moet rekening mee worden gehouden dat naarmate de capaciteit van de batterij toeneemt, ook de actieradius toeneemt zonder dat hoeft te worden opgeladen. Het gewicht en de afmetingen van de batterij zullen ook toenemen.

SELECTIE NAAR GROEI

Er is een “gouden regel” bij de keuze. We moeten naast de fiets gaan staan en de afstand van het zadel tot de lies meten. Die moet minstens 10 cm zijn. Anders zal de fietser snel moe worden door de ongemakkelijke positie van het lichaam.

BREEDTE WIELEN

Het is bekend dat de breedte van het wiel rechtstreeks bepalend is voor de stabiliteit van een model. Hiermee moet rekening worden gehouden bij de keuze van een elektrische fiets voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

Op gras of zand bijvoorbeeld is het bijna onmogelijk om met klassieke fietsen te rijden. Op de weg, bedekt met fijn grind, zullen ze het niet redden. Maar de grootste moeilijkheid, zelfs voor ervaren fietsers, zijn besneeuwde gebieden.

In al deze gevallen is alleen een “fietsjeep” met krachtige, stabiele wielen geschikt. Dit is vooral belangrijk voor beginners, maar ook voor extreme sporten. De meeste modellen hebben een diameter van 26 inch. Maar je kunt op zoek gaan naar opties waarbij de diameter 28 inch bereikt.

Bij het kiezen van een fatbike moet je ook rekening houden met het profiel. Voor racen op de snelweg of op de profbaan kiest men meestal voor “half-slick” of “slick”. Voor het rijden op terrein zijn speciale gravel- of modderbanden nodig.

Het voordeel van fatbikes is de mogelijkheid om in de winter te rijden. Speciale winterbanden kunnen de grip verbeteren. De band heeft een reliëfprofiel waardoor de fiets zelfs op ijzige stukken van de route niet zal glijden.

De keuze van een elektrische fatbike wordt ook bepaald door de kosten. Een goedkoop model kopen is een grote vergissing. Een merkfiets van goede kwaliteit is vrij duur. Er zijn veel vervalsingen. Elk van hen is beladen met potentieel gevaar. Het ontwerp van bedrijfsmodellen is doordacht met technische precisie.

U kunt nog steeds besparen bij het kopen. Soms verlagen fabrikanten voor het begin van het seizoen sterk de prijzen van oude collecties. De markt wordt snel vernieuwd. Daarom betekent “oude collecties” in dit geval gewoon de modellen van vorig jaar. Natuurlijk verliezen ze noch de technische eigenschappen, noch de aantrekkelijkheid van het ontwerp.

Leave a Response