auto & vervoerentertainmenthuis en tuinkledingmannenmens&gezondheidsportvrouwen

Hoe kies je een vaatwasser? 5 tips ter inspiratie

146views

Is je huidige vaatwasser toe aan vervanging? Of was je af met de hand en ben je dit zat? Wat de reden ook is; er komt een (andere) vaatwasser in huis. Maar hoe kies je dit, waar moet je allemaal op letten? Inbouw of vrijstaand? De aanschafmanier; een vaatwasser huren of kopen en hoe zit het met het geluidsniveau? Allemaal slimme punten die je uiteindelijke keuze bepalen. Met deze 5 tips kies je de beste vaatwasser voor jouw woonsituatie.

Tip 1. Inbouwvaatwasser of vrijstaand


De werking van deze modellen is hetzelfde, het gaat vooral om de looks. En ook een beetje om de flexibiliteit. Een inbouwvaatwasser is helemaal of deels afgedekt. Een volledig afgedekte vaatwasser past naadloos in het keukeninterieur en bedien je via de toetsen aan de bovenrand van de deur. Een deels afgedekte vaatwasser past goed in het keukeninterieur en bedien je via het display dat aan de voorkant van de deur zit. Een vrijstaande vaatwasser kun je plaatsen waar er ruimte is en de juiste aansluitingen zijn. Ook is een vrijstaande vaatwasser flexibeler, want je neemt deze makkelijk mee als je verhuist. Een ingebouwde moet je uit de keuken slopen. Grote kans dus dat je die dan maar laat zitten.

Tip 2. Duurzaam & innovatief


Nieuwe vaatwassers zijn een stuk duurzamer dan oudere modellen. Mensen zien, veel meer dan vroeger, de nood voor een duurzamere lifestyle. Ook kunnen we nu gewoon meer dan 20 jaar. De techniek is enorm verbeterd, mede dankzij trends in de maatschappij. Nieuwe vaatwassers zijn dus duurzamer omdat ze heel innovatief zijn; van het materiaal tot de functies. Zoals Zeolith® droogtechnologie. Gebaseerd op natuurlijke mineralen en het bespaart gemiddeld zo’n 20% aan energie ten opzichte van vaatwassers zonder deze technologie. De meest duurzame én innovatieve vaatwassers besparen heel veel water, tijd, energie en zijn van alle gemakken voorzien. Maar deze modellen zijn ook erg duur. Bedenk daarom wat je echt belangrijke kenmerken vindt; waterbesparing, snelheid, aantal programma’s, speciale droogtechnologie etc. en ontdek zo welke vaatwassers bij jouw wensen en budget passen.

Tip 3. Geluidsniveau


Het aantal decibel van een vaatwasser staat op het energielabel. Maar wat zegt dit eigenlijk? Niet heel veel. Want wat wordt als hard geluid ervaren en wat als zacht; dat is heel persoonlijk. En waar staat de vaatwasser? In een open keuken, woonkamer-aangrenzend of in een keuken aan de andere kant van de gang die je ook nog eens kunt afsluiten met een deur? Ook dat kan impact hebben op de vraag; wat vind jij stil en hoe belangrijk is dat voor je? Het aantal decibel geeft natuurlijk wel een goede indicatie. Een extra stille vaatwasser zit op 40 dB.

Tip 4. Formaat & afwerking


Het formaat kies je op basis van de ruimte in de keuken en het aantal personen. Woon je met veel mensen en heb je de ruimte? Kies voor een XXL. Dit model is zo’n 5 cm hoger dan het standaardformaat en je kunt er 10% meer vuile vaat in kwijt. Heb je aardig wat ruimte nodig en heeft de nis in de keuken een normaal formaat? Dan is een 60 cm brede vaatwasser iets voor jou. Ideaal voor families, maar ook voor alleenstaanden en stelletjes die regelmatig vrienden en familie over de vloer hebben. Is de nis in de keuken wat smal? Dan is een 45 cm breed model perfect. Qua werking doet dit model niet onder voor de 60 cm brede versie. Zorg dat je alles goed opmeet voordat je zoekt, koopt of huurt. En nu we het meer praktische deel hebben gehad; wat vind je mooi? Een roestvrij stalen vaatwasser of een witte? Laat je inspireren door vrienden, familie, tv-programma’s, Pinterst boarden etc. Bedenk wat je wil en vind de perfecte afwerking.

Tip 5. Huren of kopen


Of je de vaatwasser nou huurt of loopt; hij staat bij jou thuis en je kan ‘m volop gebruiken. Het verschil zit vooral in de aanschafprijs en de mate van service. Heb je gespaard, wil je veel keuze hebben en zelf bepalen wat er met de vaatwasser gebeurt als deze kapotgaat? Kies voor kopen. Moet je de vaatwasser heel plots vervangen en komt het financieel niet uit, vind je duurzaamheid bijna net zo belangrijk als comfort en service? Dan is witgoedverhuur de juiste keuze voor jou.

15 Comments

  1. Suivre le téléphone portable – Application de suivi cachée qui enregistre l’emplacement, les SMS, l’audio des appels, WhatsApp, Facebook, photo, caméra, activité Internet. Idéal pour le contrôle parental et la surveillance des employés. Suivre le Téléphone Gratuitement – Logiciel de Surveillance en Ligne. https://www.xtmove.com/fr/

  2. urveillez votre téléphone de n’importe où et voyez ce qui se passe sur le téléphone cible. Vous serez en mesure de surveiller et de stocker des journaux d’appels, des messages, des activités sociales, des images, des vidéos, WhatsApp et plus. Surveillance en temps réel des téléphones, aucune connaissance technique n’est requise, aucune racine n’est requise.

  3. Recycling scrap Copper wire Copper scrap sorting Metal scrap yard solutions
    Copper cable scrap export destinations, Metal waste recycle yard, Recycled copper raw materials

    Metal reclaiming and salvage, Copper alloy recycling, Copper cable reception, Scrap metal recovery methodologies

  4. Sustainable metal recovery practices Ferrous material buyback Iron recovery and recycling

    Ferrous scrap recycling regulations, Iron scrap decommissioning, Metal reclaiming and reclamation

Leave a Response