health

Hoe kun je het beste wespen bestrijden?

271views

Wespen kunnen gevaarlijk zijn voor mensen met een allergie. Maar wespensteken zijn vervelend voor iedereen. Het gevolg van een steek van en wesp is soms erg pijnlijk en een zwelling op de plek van de steek. Sommige mensen vinden dit extreem pijnlijk en anderen zijn allergisch voor een wespensteek en lopen acuut gevaar. Hoe kun je wespen het beste bestrijden? Dat lees je in dit artikel. Ben je klaar om de steker de baas te zijn? Pak een wespenval, limoen of ammonia erbij en ga aan de slag!

Wanneer heb ik het meest overlast van wespen?

Uiteraard heb je in het voorjaar, specifiek in de zomer, het meeste last van wespen. Wist je dat de winter invloed heeft op de hoeveelheid wespen in je omgeving? Wanneer er een strenge winter is geweest, zijn er minder wespen in het voorjaar. Bij een zachte winter zijn er juist meer. Wespen worden daarnaast aangetrokken door de geur van zoetigheid en vlees. Dek glazen af en ruim lege glazen frisdrank en lege borden direct op. Op die manier kan jij in de zomer lekker buiten blijven zitten na het eten.

Hoe kun je het beste wespen bestrijden?

Er zijn vele manieren om wespen succesvol te bestrijden:

  • Met een wespenval. Knip een plastic fles doormidden en plaats de bovenkant in de onderkant. Vervolgens giet je limonade in de onderkant van de fles en de wespen komen op de zoete geur af. Wanneer de wespen de limonade hebben bereikt kunnen ze niet meer naar buiten komen. 
  • Gebruik een limoen, sinaasappel of citroen en steek hier een kruidnagel in. De wespen hebben een hekel aan de combinatie van deze geuren. 
  • Plaats één of meerdere kommetjes ammonia op tafel. Wespen kunnen de geur van ammonia niet verdragen en zullen niet in de buurt komen.
  • Ook de geur van koffie houd wespen op afstand. Leg gemalen koffie op een schotel en steek dit aan. De geur die verspreid wordt zorgt ervoor dat je de wespen snel verjaagt.

Dit is in de basis hoe je het beste wespen kunt bestrijden. Heb je last van ander ongedierte. Hier vind je meer over muizen bestrijden

Wespen verbannen uit je omgeving

Je weet nu hoe je wespen kan bestrijden. Maar je kan ze natuurlijk beter vooraf op afstand houden. Op die manier kan je rustig buiten zitten en/of slapen zonder veel gezoem om je heen. Daarvoor geven we je een aantal tips. Er zijn verschillende geuren waar wespen niet van houden. Door deze geuren te verspreiden blijven wespen op afstand. Kruidnagel en azijn, uien, koffie, citroen en wierook zijn effectieve middelen om wespen te verjagen. Om te voorkomen dat wespen in huis komen zijn op maat gemaakte horren verkrijgbaar. Plaats deze voor ramen en deuren. Wespen kunnen niet door de kleine gaatjes en blijven buiten. Of gebruik een boterhamzakje met water. Hang deze in de buurt van de eettafel of het raam. Het licht reflecteert door het water in de zakjes wat het blikveld van de wespen belemmerd.

Leave a Response