Huis en tuinMannenVrouwen

Hoe kun je zelf een steigerhouten meubel maken?

Steigerhout tafel
547views

Ben je op zoek naar nieuwe meubels voor in je huis, maar kun je niet vinden wat je zoekt? Misschien is zelf meubels maken dan iets voor jou. Dit is lang niet zo moeilijk als het lijkt, zeker niet met de steigerbuizen bij Tuin-Bouw B.V. Misschien heb je al eens meubels van steigerbuizen en steigerhout voorbij zijn komen, misschien ook niet. Feit is dat ze ontzettend trendy zijn en heel gemakkelijk zelf te maken. Je hebt daarvoor een aantal zaken nodig. Als eerste natuurlijk de steigerbuizen. Deze vormen het basis-frame van je meubel. Het maakt niet uit wat voor meubel je wilt bouwen, deze steigerbuizen heb je altijd nodig. Om ze aan elkaar te bevestigen moet je ook buiskoppelingen kopen bij Tuin Bouw. In hun webshop kan dat heel gemakkelijk. Let er daarbij op dat je ze in de juiste maat bestelt, oftewel passend bij de dikte van de steigerbuizen die je gebruikt. Je wilt immers dat ze precies op elkaar aansluiten, anders is je kast natuurlijk niet stevig genoeg. Overigens noemen we hier een kast, maar je kunt met steigerhout echt nog veel meer toffe meubels bouwen. Wat dacht je van een mooie salontafel, een bijzettafel of een heuse eettafel?

Een eettafel bouwen met steigerbuizen

Het grote voordeel aan zelf een eettafel bouwen is dat je zelf kunt bepalen hoe groot je hem wilt hebben. Of je nu een klein tafeltje wilt of een super groot exemplaar, alles is mogelijk. Als basis heb je daarvoor de buiskoppelingen en steigerbuizen bij Tuin-Bouw B.V. besteld. Daarna kun je het hout gaan kiezen dat je als blad wilt gebruiken. Je kunt ook steigerhout bij Tuin Bouw kopen, maar misschien kies je liever voor een geheel blad in plaats van allemaal losse planken. Het is maar net wat voor stijltje je wilt, en losse planken kunnen bij een tafel wat rommelig ogen. Deze zijn meer geschikt om een kast van te maken, want daar heb je in de diepte slechts één plank nodig.

Is steigerhout meubels maken moeilijk?

De meeste mensen die zelf meubels van steigerhout hebben gemaakt vinden het niet echt moeilijk. Het belangrijkste is dat je van tevoren een goede planning maakt en dat je heel secuur meet. Je wilt immers dat je meubel stabiel wordt en moet dus in de gaten houden dat je nergens fouten maakt met opmeten en op maat zagen. Als je daar op let kan er eigenlijk maar weinig misgaan. Het is namelijk helemaal niet moeilijk om meubels van steigerhout en steigerpijpen te maken. Sterker nog, waarschijnlijk heb je na je eerste meubel de smaak te pakken en wil je er nog meer mee doen. Wat dacht je van een inloopkast met rekken van steigerhout? Of een compleet klimrek voor je kinderen in de tuin? Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het zelf bouwen van deze materialen, en dat is echt niet zo moeilijk als het lijkt.

Leave a Response