sport

Hoe organiseer ik een leuke goedkope bruiloft?

76views

Heb je het budget niet voor een uitgebreide bruiloft of besteed je je geld veel liever aan een mooie reis, een nieuw huis of aan je kinderen? Denk dan eens na over een low budget bruiloft! Je beleeft toch je mooiste dag, terwijl je geen duizenden euro’s kwijt bent.

Gastenlijst

De eerste tip is om je gastenlijst kort te houden, hoe minder gasten je uitnodigt, hoe minder kosten je hebt voor de locaties, het eten en het drinken. 

Goedkoop trouwen betekent dat je prioriteiten moet stellen. Bedenk daarom ook wat je niet zo belangrijk vindt op je grote dag en laat deze dan achterwege. 

Trouwauto

Een mooie trouwauto huren is zeker mogelijk als je eventjes goed zoekt, in Barneveld zit een goedkoop trouwvervoer bedrijf daar zou je kunnen kijken. Meestal huur je een trouwauto inclusief chauffeur, maar het is ook mogelijk om een trouwauto te huren en zelf te rijden. Dit kan flink wat geld schelen omdat je geen chauffeur hoeft in te huren voor jullie trouwdag. Check vooral wel even of het mogelijk is om zelf te rijden. Bij sommige trouwauto’s is het verplicht om ook een chauffeur te boeken. Als jullie zelf willen rijden is het natuurlijk ook verstandig om vooraf te checken naar het eigen risico dat jullie moeten betalen als je schade maakt aan de auto. In dat geval kunnen de kosten alsnog hoog oplopen. voor een mooie oldtimer mooie trouwauto kan je ook in barneveld terecht.

Trouwjurk

Een van de grootste kostenposten van een bruiloft is de trouwjurk. Het is dus zinvol om hierop te besparen als je goedkoop wilt trouwen. Kies bijvoorbeeld voor een tweedehands trouwjurk van Marktplaats of van een verkoopgroep op Facebook. Met een tweedehands trouwjurk zet je trouwens ook een stap in de goede richting naar een duurzame bruiloft.

Diner

Nog een handige tip is, als je het diner niet op locatie of in een restaurant houdt, zijn er alsnog veel mogelijkheden voor een gezellige maaltijd. Houd bijvoorbeeld een simpele barbecue of laat iedereen een gerecht meenemen. Natuurlijk kun je ook een buffet laten bezorgen op je gewenste locatie. Zo houd je het eten goedkoop op je budget bruiloft. 

Trouw in de winter

De laatste tip is, trouw in de winter! Wist je dat trouwen in de winter veel goedkoper is? De temperaturen zijn simpelweg hoger van april tot en met september, waardoor veel stellen in de lente of zomer trouwen. Leveranciers hebben daarom een stuk minder boekingen in de winter, waardoor ze dan vaker beschikbaar zijn en een aangepaste prijs hanteren. Een goede reden dus om voor een trouwdag in de winter te gaan. Daarbij is trouwen in de winter natuurlijk ook erg gezellig!

1 Comment

Leave a Response