Uncategorized

Hoe richt je sfeervol een huis in?

370views

Je brengt enorm veel tijd door in je eigen huis. Je eet er, slaapt er en werkt er zelfs af en toe. Ook jouw vrije dagen breng je vaak door in huis. Het is daarom fijn als je een prettig gevoel hebt in huis en dat het een beetje sfeervol is aangekleed. Je kunt natuurlijk een interieur designer inhuren om jouw huis in te richten, maar dit kost klauwen met geld en het is vaak niet eens nodig. Met een paar kleine aanpassingen kun je het al een stuk sfeervoller maken.

Kleur

Om sfeer te creëren is het allereerst belangrijk dat je warme basiskleuren kiest voor in alle kamers. Bruintinten werken altijd goed. Het verven van de muren is al voldoende om de sfeer volledig te veranderen. Wees ook niet bang om te experimenteren met bruintinten. Je bent vaak gewend om basic-kleuren te gebruiken zoals wit, maar bruin brengt zo veel meer sfeer in de ruimte!

Eenheid

De meubels en accessoires zorgen ook voor sfeer in huis. Bedenk van te voren goed welke basismaterialen je wilt gebruiken zodat je eenheid creëert in huis. Meubels en accessoires op elkaar afstemmen geeft rust en balans.

Bloemen en planten

Het toevoegen van bloemen en planten straalt levendigheid uit. Planten en bloemen komen speels over en zorgen voor dynamiek in de kamer. Een plant of bloem verzorgen kost natuurlijk veel tijd. Ze hebben dagelijks water nodig, genoeg zonlicht en ruimte om te groeien. Het is begrijpelijk dat jij hier geen tijd voor wilt vrijmaken. Daarom zijn vetplanten en droogbloemen de ideale optie voor jou! Vetplanten hebben maar zelden water nodig, en hoeven ook niet al te veel ruimte in te nemen. Droogbloemen hebben zo min mogelijk water nodig. Hoe minder water je ze geeft, hoe langer je er plezier van hebt. Heeft u geen zin om de bloemen te kopen in een winkel? dan kunt u ook vetplanten en droogbloemen bestellen op internet.

Opbergruimtes

Natuurlijk zijn kasten praktisch, op die manier kan je gemakkelijk de rommel in je huis wegstoppen. Een kast is dan ook een aanrader. Maar stop niet al jouw spulletjes achter deuren. Laat zien wat je in huis hebt en geef het een mooi plekje als het in de kamer past. Wat je ook zou kunnen overwegen is om een open kast aan te schaffen. Op die manier is alles wel netjes opgeborgen en slingert het nergens rond, maar laat je wel zien wat je allemaal in huis hebt op een sfeervolle manier.

Lampen

Ook lampen kunnen gemakkelijk voor dat extra sfeertje zorgen. Kies daarom lampen uit met niet al te fel licht. Een hanglamp en spotjes zijn functioneel bedoeld. Daardoor kan je het eten op je bord zien of de krant lezen aan de keukentafel. De sfeer kan je daar natuurlijk mee creëren door er een warme lamp in te zetten. Een ander manier is om vloerlampen te gebruiken om sfeer te creëren. Probeer bijvoorbeeld een vloerlamp aan beide zijkanten van de bank te plaatsen. dit oogt direct een stuk sfeervoller.

Leave a Response