Travel

Hotel op Texel last minute boeken

texel
451views

U bekijk het weerbericht: volgend weekend wordt zonovergoten. Een mooi weekend om de boot naar een van de Waddeneilanden te gaan. Even een paar daagjes weg naar Texel in een hotel, dat lijkt u wel wat. Tijd om een hotel op Texel last minute te boeken! Er is vaak genoeg nog wel een plekje vrij op het laatste moment. 

Maar wat is er zoal te doen op het eiland? Wat heeft Texel voor moois te bieden? Hoe zit het met de veerboot? Best handig om eerst te weten voor u op het laatst moment uw hotel op Texel last minute boekt

Last minute hotel op Texel

Texel is een prachtig eiland. Eigenlijk een beetje Nederland in het klein. Indrukwekkende natuur, rust maar ook een beetje het ‘stadsleven’. En hele gastvrije hotels, niet te vergeten, welke last minute te boeken zijn. Heeft u een hond? Neem hem of haar dus dan ook gerust mee. Veel hotels op Texel verwelkomen graag uw trouwe viervoeter op het eiland. Bovendien is Texel ook een eiland waar uw hond zich snel thuis gaat voelen. Vooral als het strand in zicht komt. Of wandel met hem/haar door een van de 7 dorpen die het eiland rijk is.

7 dorpen

Texel telt 7 dorpen. In vrijwel elk dorp zijn er mooie accommodaties (ook hotels) om in te verblijven. Denk bijvoorbeeld aan het dorp Den Hoorn, wat in het zuiden ligt op het eiland. Zowel met de fiets als met de auto bent u binnen 10 minuten op het strand. U hoeft overigens niet zelf uw fiets mee te nemen naar het eiland. Er is in de buurt altijd wel een fietsverhuur waar u terecht kunt. Ook voor elektrische fietsen.

h2 Wat te doen op Texel?

Wie denkt aan een Waddeneiland, denkt natuurlijk aan strand, zee en duinen. Rust en natuur. Mooie strandwandelingen of – mits het lekker warm weer is – een frisse duik in de Noordzee. Maar naast het strand biedt Texel eindeloos veel meer. 5 tips:

  • Beklim de vuurtoren. U vindt de vuurtoren helemaal in het noordelijke puntje van Texel in De Cocksdorp. Vanaf de vuurtoren heeft een adembenemend uitzicht over het eiland. Een online ticket is wel nodig.
  • Natuurgebied De Schorren. Dit natuurgebied ligt achter de dijk van polder De Eendracht. Voor iedere natuurliefhebber een aanrader, maar zeker voor de vogelliefhebbers. Daarom: wandelschoenen aan, verrekijker mee!
  • Lammetjesroute. Erg leuk voor als u in het voorjaar Texel bezoekt. De lammetjesroute is een fietsroute van 35 km en leidt u langs de meest schapenrijke gebieden van het eiland.
  • Ecomare. Een natuurmuseum en zeehondenopvang. Een must voor iedere natuur- en dierenliefhebber 
  • Golfen in de duinen. In het noorden van Texel vindt u een 18-holes golfbaan, met zicht op de uitgestrekte duinen.

Veerboot Texel boeken is niet nodig

Goed om te weten is dat u de veerboot van Den Helder naar Texel niet hoeft te boeken. U hoeft alleen maar een ticket te kopen en u kunt opstappen wanneer u wilt. Uw ticket is ook meteen uw retourticket. Dus geen zorgen mocht u de boot letterlijk missen.

Uw hotel op Texel last minute boeken?Hotel of bed & breakfast gevonden? Dan kunt u via de site van uw hotel op Texel last minute uw kamer boeken. Daarna kan de voorpret van uw weekendje weg / vakantie beginnen. Elke ochtend wacht er een fijn ontbijt op u, zodat u uw dag echt goed kan beginnen.

Leave a Response