Huis en tuin

Huis gekocht en samenwonen? Dit moet je regelen!

Huis kopen
588views

Er is natuurlijk niks mooier dan het kopen van je eerste huisje samen met je vriend of vriendin. Vaak ken je elkaar al een aantal jaren en wil je graag samen gaan wonen, omdat je het bij je ouders wel een keer hebt gezien. Samen ga je op zoek naar een mooie woning, je doet een bod en je eerste huis is een feit. Zelf dacht ik ook dat het zo makkelijk was, maar niks is minder waar. Er zijn best veel zaken die je voor, tijdens en na het verhuizen moet gaan regelen. In dit artikel lees je wat ik allemaal heb moeten regelen en wat ik de volgende keer anders zou doen. 

Maak afspraken met de makelaar

Zelf ben ik woonachtig in de buurt van Enschede en woon ik nu sinds een jaar samen met een vriendin in mijn eigen huisje. We hebben ons voor onze zoektocht ingeschreven op de woningalert bij een makelaar in Enschede. Dankzij een vriend wisten we dat het loont om voor de tijd duidelijke prijsafspraken te maken met de makelaar. Wij hebben gebruikgemaakt van de aankoopmakelaars dienst. Ze helpen je dan om een huis te vinden die past bij je budget en je wensen. Het is verstandig om voor de tijd een vast bedrag af te spreken die je aan de makelaar betaald. Want als de zoektocht naar een huis dan langer duurt dan je had verwacht dan hoef je de makelaar geen extra uren te betalen en lopen zij het risico.

Laat je adviseren door een financieel adviseur

Samenwonen is vies duur. Vaak komen kersverse huizenbezitters daar pas achter als ze er eenmaal wonen. Het is dan ook verstandig om je te laten adviseren door een financieel adviseur. Zelf ben ik langsgegaan bij een financieel adviseur in Enschede. Zij hebben mij geholpen met het samenstellen en kiezen van de benodigde verzekeringen, gekeken naar de maandlasten en naar het totale financiële plaatje. We kwamen er tijdens een scan zo achter dat ik elke maand bijna € 200,- teveel betaal aan een dubbele verzekeringen. Een financieel adviseur in vaak niet goedkoop, maar verdient zichzelf op de termijn wel terug.

Laat direct naar de situatie van de toekomst kijken

Vaak kunnen financieel adviseurs voor een kleine meerprijs je ook adviseren over je pensioen. Bij het aanvragen van pensioenadvies zoeken ze voor je uit wat je verwachtte inkomen is op je pensioenleeftijd en of je genoeg opbouwt zodat je op je oude dag nog wat leuks kan gaan doen. 

Leave a Response