Uncategorized

Hulp bij een burn-out

550views

Een burn-out komt steeds vaker voor en kan voortkomen uit te veel stress. Je voelt je leeg, je lichaam is uitgeput, je vergeet veel en je kunt je niet meer goed concentreren. Je kunt niet meer door op de manier waarop je dat gewend bent. Angst, verdriet en woede zijn symptomen van een burn-out. Symptomen die een duidelijk signaal geven dat je lichaam niet verder kan. Je bent je grenzen voorbij gehold waarbij je jezelf bent vergeten. Mensen hebben vaak laat door dat ze te maken hebben met een burn-out of durven hier niet voor uit te komen. Kwalitatieve voedingssupplementen komen goed van pas bij lichte gevallen. Maar, des te langer je wacht, des te langer het duurt voordat je weer kunt gaan herstellen. Hoogste tijd om aan jezelf te denken en in gesprek te gaan met een psycholoog.

Wanneer heb ik een burn-out?

Dat is per persoon verschillend. Over het algemeen hebben mensen met een burn-out nergens zin in. Vermoeidheid komt veel voor bij een burn-out. Je komt niet meer toe aan dingen waar je voorheen wel aan toe kwam. Ook lichamelijk voel je de gevolgen van een burn-out. Je kunt duizelig zijn of pijn ervaren in je lijf. Er zijn mensen die aangeven hartkloppingen te krijgen. Zowel lichaam als geest weigeren verder te gaan met dagelijkse bezigheden, hoe graag je ook wilt. Reden genoeg om hulp te zoeken bij een psycholoog.

Contact opnemen met psycholoog

Om te herstellen van een burn-out is het belangrijk om je grenzen te kennen en te leren stellen. Daarnaast moet je weer kunnen ontspannen. De spanningen die je ervaart tijdens een burn-out moeten wegvloeien. Dit kan met hulp van een psycholoog of brain support. Een psycholoog helpt je bij het herstellen van lichaam en geest tijdens een burn-out. Het is ontzettend belangrijk om weer in contact te komen met je eigen lichaam. Je moet bereid zijn om naar je lichaam te luisteren om niet nog een keer je grenzen voorbij te gaan. Neem contact op met de psycholoog of kom gerust langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Leave a Response