Gadgets

In een paar simpele stappen je e-sigaret onderhouden

In een paar simpele stappen je e-sigaret onderhouden
442views

Een beetje onderhoud kan nooit kwaad, dat geldt voor je auto, je huishoudapparaten, maar ook voor je e-sigaret. Goed onderhoud zorgt ervoor dat-ie langer meegaat en dat je je geen zorgen hoeft te maken over de hygiëne van je e-sigaret. In deze blog lees je hoe je in een paar simpele stappen de levensduur van je e-sigaret verlengt.

Maak je e-sigaret goed schoon

Het onderhoud begint met goede hygiëne, er zijn twee onderdelen die je goed schoon moet houden aan je e-sigaret. Dat leggen we je hieronder kort uit:

1. Het reservoir

Het reservoir, oftewel het tankje van je e-sigaret, moet je af en toe even omspoelen om ‘m goed schoon te houden. Je verwijdert hiermee de achtergebleven resten van je e-liquid en van de damp. Het schoonmaken van het reservoir is gelukkig erg simpel. Je draait het tankje los van de e-sigaret, houdt het onder een warme kraan en spoelt de restjes weg. Het enige waar je even op moet letten is dat de rest van de e-sigaret niet nat wordt, die leg je dus het best even ergens anders neer.

2. Het mondstukje

Ook het mondstukje is gemakkelijk schoon te maken, ook deze draai je eenvoudig los van je e-sigaret. Je kunt er vervolgens voor kiezen om het net als het reservoir onder de kraan schoon te spoelen, maar je kunt ook grondiger te werk gaan en afwasmiddel gebruiken. Om helemaal zeker te zijn van een schoon mondstukje kun je er ook voor kiezen om het even te laten weken in een bakje met water of alcohol.

Vervang je coil

Het belang van hygiëne hebben we nu behandeld, maar ook andere onderdelen vergen onderhoud. Zo is het voor de levensduur en de kwaliteit van je e-sigaret belangrijk om je coil zo nu en dan te vervangen. Dit gloeidraadje is namelijk het belangrijkste onderdeel van je e-sigaret, werkt de coil niet, dan werkt je e-sigaret niet. Je merkt vaak vanzelf of de coil aan vervanging toe is. Bij het vapen zou je een wat branderige smaak kunnen proeven en ook de hoeveelheid damp neemt af als je coil aan vervanging toe is. Het is een klein draadje, dus vervanging kan wat lastig zijn de eerste paar keer. Lees daarom goed de handleiding.

Vul je e-sigaret bij

Als je e-liquid op is kun je ook niet meer vapen, dus het is zaak je e-liquid tijdig bij te vullen. Het handigst is om dus altijd wat op voorraad te hebben, zodat je niet plotseling zonder komt te zitten. Bij het vullen van je e-liquid kun je ook gelijk je tankje schoonmaken als dat nodig is.

Leave a Response