sport

Interessante trends in de wereld van interieur

68views

Het aanpassen van je interieur kan een lastig proces zijn. Veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen en geven zelfs in sommige gevallen de hoop op. Echter is het helemaal niet moeilijk om je interieur nieuw leven in te blazen. Wanneer je op de hoogte bent van de laatste trends zal je nooit zonder inspiratie komen te zitten. Daarom geven wij je een aantal interieurtrends die wij interessant vinden.

Verschillende soorten jaloezieën

Jaloezieën blijven we veel zien bij mensen thuis in hun interieur. Door de vele verschillende soorten jaloezieën die beschikbaar zijn, passen in haast ieder huis jaloezieën. Jaloezieën zorgen ervoor dat je interieur een strakke uitstraling krijgt. Ook helpen ze met een aantal praktische zaken. Zo kun je licht buiten houden en kun je genieten van meer privacy.

Gewaarde kleurencombinaties

In 2019 zien we dat er gewaarde kleuren worden gecombineerd in het interieur. Denk aan zwart-witte patronen die gecombineerd worden met heldere kleuren. Ook worden diepere en krachtige kleuren gecombineerd met een meer conservatieve achtergrond. Een voorbeeld hiervan is het combineren van felgekleurde accessoires met gewaagde zwart-witte muren. Een speels interieurontwerp is dus erg populair.

Bijzonder minimalisme

Een bijzondere maar mooie trend is minimalisme met negentig procent wit en de rest kleur. Hierbij wordt haast alles wit gekleurd. Witte meubels, witte tapijten en wit beddengoed. Echter wordt er tinten felle kleuren toegevoegd om leven toe te voegen aan het interieur.

Heb je kinderen of huisdieren? Dan kan veel wit misschien niet ideaal voor je zijn omdat het zo gevoelig is voor viezigheid. Echter moet je onthouden dat wit ook makkelijk te reinigen is. Ook kun je na het wit verven van je kamer de kleur achteraf makkelijk aanpassen. Je kunt makkelijk over witte muren heen verven waardoor je het kunt aanpassen wanneer achteraf spijt krijgt van je beslissing.

Metalen

We zien  veel metalen tinten terug in het interieur. Je hoeft niet alles van metaal te maken om deze trend toe te passen. Slechts enkele tinten metaal kan er al voor zorgen dat je kamer er interessanter er artistieker uitziet.

Zwarte badkamers

Veel mensen krijgen misschien een duister of deprimerend gevoel bij zwarte ruimtes. Echter kan een zwart interieur jouw badkamer een zeer krachtige en tijdloze sfeer geven. Je hoeft hierbij niet heel je badkamer zwart te verven. Je kunt natuurlijk de gok wagen en zwarte muren, tegels en andere zaken zwart maken. Echter kun je ook stapje voor stapje jouw kamer zwarter maken. Zo kun je wennen aan het idee en kijken of het bij je past.

Buitenleven naar binnen

Het buitenleven naar binnen brengen. Dat proberen veel mensen met hun interieur in 2019. Mensen proberen zich meer te omringen met de natuur door natuurlijke elementen toe te voegen aan hun interieur. Dit zou zorgen voor een kalmerend effect. Je kunt beginnen met het plaatsen van kamerplanten. Wanneer het je bevalt kun je nog een stapje verder gaan. Denk aan het toevoegen van hout, steen en andere natuurlijke stoffen.

Zoals je ziet zijn er genoeg interessante trends die je kunt verwerken in je interieur. Je hoeft niet gelijk je hele interieur aan te passen om trends te kunnen verwerken. Begin klein door enkele elementen aan te passen. Wanneer iets je bevalt kun je het rustig aan uitbouwen om zo uiteindelijk je gehele interieur te transformeren.

Leave a Response