sport

Is een infrarood paneel voor de woonkamer een goed idee?

137views

Als het koud is, willen we er graag warmpjes bij zitten. Zeker als je in de woonkamer op de bank ploft en wil genieten van je favoriete televisieprogramma, een filmpje of een serie. De verwarming hoger zetten is een optie, maar dat zorgt ook voor een hogere energierekening. De energieprijzen gaan door het dak en zeker de prijzen voor het gasverbruik zijn niet mals. Je kunt ook investeren in een duurzame oplossing om te verwarmen en daarom vertellen we in deze blog meer over het infrarood paneel voor de woonkamer.

Wat is een infrarood paneel voor de woonkamer?

Voordat je in deze duurzame oplossing wil investeren wil je ook weten wat een infrarood paneel voor de woonkamer is. Een infrarood paneel is een paneel dat aan de muur of tegen het plafond wordt gehangen en op elektriciteit werkt. Het paneel verwarmt mensen en objecten in de ruimte door middel van infraroodgolven. Wat voordeliger is dan wanneer je de (elektrische) kachel gebruikt. Dat alles heeft te maken met het feit dat infrarood mensen en objecten verwarmen en dat er geen luchtcirculatie aanwezig is.

Waarom is een infrarood paneel voor de woonkamer voordeliger?

Een infrarood paneel in de woonkamer is voordeliger dan een gaskachel of een elektrische kachel. Dat alles heeft te maken met het feit dat een infrarood paneel veel minder energie nodig heeft om te verwarmen, geen aanlooptijd nodig heeft om te verwarmen en er geen luchtcirculatie aanwezig is. Daardoor is warmteverlies minimaal en dat zorgt ervoor dat er minder energie wordt verbruikt en verspilt. Met als resultaat een lagere energierekening.

Is een infrarood paneel goed voor de gezondheid?

Een andere goede reden dan alleen de kostenbesparing, is dat een infrarood paneel voor in de woonkamer ook goed is voor de gezondheid. Infraroodgolven verwarmen mensen van binnenuit en het is bewezen dat het de bloedcirculatie stimuleert en pijnlijke spieren kan verhelpen. Of in ieder geval voor verlichting kan zorgen als je veel pijn hebt. Deze techniek is vergelijkbaar met massageapparaten die op infrarood werken. Infraroodgolven zijn niet schadelijk voor de gezondheid.

Een infrarood paneel voor een natuurlijke verwarming

Met een infrarood paneel voor de woonkamer zorg je ook voor een natuurlijke verwarming van de ruimte en dat zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit en luchtvochtigheid goed blijft. Bij een verwarming op gas of met een elektrische kachel wordt zowel de luchtkwaliteit als de luchtvochtigheid vaak negatief beïnvloed. Een slechte luchtkwaliteit en een te hoge of te lage luchtvochtigheid is niet goed voor de gezondheid en kan zelfs op termijn voor milde tot serieuze gezondheidsklachten zorgen. Zoals bronchitis en astma. Daarom is het ook een goed idee om in een infrarood paneel voor de woonkamer te investeren.

Naast deze voordelen is het laatste pluspunt dat een infrarood paneel in de woonkamer eenvoudig te installeren en te gebruiken is. Je kunt de installatie zelf doen of aan een specialist overlaten. De bediening gaat op afstand via de meegeleverde afstandsbediening of via de app als je een slimme infrarood rood paneel voor de woonkamer hebt aangeschaft.

Je kunt ook een infrarood paneel in de badkamer plaatsen!