sport

Je dagwaarde auto berekenen, waarom is het interessant?

Je dagwaarde auto berekenen, waarom is het interessant?
938views

Veel mensen gaan vandaag de dag op zoek naar informatie over de dagwaarde van hun auto. Wanneer je een bepaalde autoverzekering hebt afgesloten zal je er namelijk rekening mee moeten houden dat de dekking die wordt verstrekt doorgaans specifiek is bepaald aan de hand van de zogenaamde dagwaarde. Je dagwaarde auto berekenen kan je dus in de praktijk al snel een goed beeld schetsen van de waarde die je uitbetaald kan krijgen op het ogenblik dat er zich een ernstig schadegeval heeft voorgedaan met je auto. Hoe dan ook, wil jij graag meer te weten komen over de zogenaamde dagwaarde en hoe deze wordt berekend? Blijf dan vooral zeker en vast verder lezen.  

Hoe wordt de dagwaarde van je auto bepaald? 

Wanneer je graag meer te weten wenst te komen over je dagwaarde auto berekenen spreekt het voor zich dat het altijd een goed idee is om even te kijken naar de factoren die hier een bepaalde invloed op uitoefenen. Wat dit betreft kan je onder meer denken aan de volgende zaken:

 • Het bouwjaar van het voertuig; 
 • Het aantal gereden kilometers waarvan sprake is; 
 • De mate waarin het voertuig (goed) is onderhouden; 
 • De accessoires waarvan sprake is bij het voertuig;

Wil je graag je dagwaarde auto berekenen? Dan zal je tot de vaststelling komen dat dit mogelijk wordt door het uitvoeren van een zogenaamde kentekencheck. Een dergelijke controle maakt dus duidelijk op welke uitbetaling je mogelijks zou kunnen rekenen vanuit de verzekeraar wanneer je voertuig bijvoorbeeld onherstelbare schade heeft opgelopen. 

Je dagwaarde auto berekenen is vrij eenvoudig 

Veel mensen stellen zich de vraag hoe eenvoudig de dagwaarde auto berekenen nu precies is in de praktijk. We kunnen alleen maar reageren door te stellen dat dit vrij eenvoudig is. Zoals eerder op deze pagina al aangegeven is het zo dat je hiervoor eigenlijk alleen maar een zogenaamde kentekencheck dient uit te voeren. Is het voor jou niet helemaal duidelijk hoeveel de dagwaarde van jouw voertuig nu precies bedraagt? Dan spreekt het voor zich dat je daarvoor nog altijd een beroep kan doen op de expertise van een verzekeraar. Zij kunnen je dit namelijk meteen vertellen. 

Wanneer krijg je de aanschaf- of nieuwwaarde uitbetaald?

In het merendeel van de gevallen is het zo dat de verzekeraar bij het overgaan tot uitbetaling dus rekening zal houden met de dagwaarde waar je voertuig over beschikt. Het is echter fout om ervan uit te gaan dat dit altijd het geval is. Dat is namelijk niet zo. Je dient er dan ook rekening mee te houden dat er bij twee autoverzekeringen zomaar uit kan worden gegaan van een uitbetaling op basis van de aanschaf- of nieuwwaarde. Denk hierbij concreet aan de volgende:

 1. De WA+ beperkt cascoverzekering;
 2. De WA+ volledige cascoverzekering;

Heb je ervoor gekozen om één van de bovenstaande twee type verzekeringen af te sluiten en word je binnen de periode van drie jaar geconfronteerd met een totaalverlies van je voertuig? In dat geval heeft de dagwaarde auto berekenen niet veel zin. De uitbetaling zal in dat geval namelijk niet gebeuren volgens de dagwaarde, maar wel op basis van de nieuwwaarde waarvan sprake is. 

Meer weten? Ga dan naar de website van Thissen Autos!

8 Comments

 1. A través del programa de monitoreo parental, los padres pueden prestar atención a las actividades del teléfono móvil de sus hijos y monitorear los mensajes de WhatsApp de manera más fácil y conveniente. El software de la aplicación se ejecuta silenciosamente en segundo plano en el dispositivo de destino, grabando mensajes de conversación, emoticonos, archivos multimedia, fotos y videos. Se aplica a todos los dispositivos que se ejecutan en sistemas Android e iOS.

 2. Copper scrap business intelligence Exporting Copper scrap Industrial scrap recycling
  Copper cable scrap storage and transportation, Scrap metal prices, Global Copper scrap market

  Scrap metal resale, Copper scrap logistics management, Copper cable scrap disposal methods, Metal reclaiming and reuse

Leave a Response