Huis en tuin

Je garagedeur tegen inbraak beveiligen? Zo doe je dat!

Maak het ze niet te makkelijk
1.18Kviews

Je staat er misschien niet bij stil, maar de dagen worden inmiddels weer korter en voor je het weet is het weer winter. Een van de nadelen van de winter, is dat het voor inbrekers gemakkelijker wordt om niet op te vallen terwijl ze een inbraakpoging doen.

En een van de manieren om een huis binnen te komen (mits de garage met je woning is verbonden) is via de garagedeur. Hoewel de meeste mensen hun huis goed hebben beveiligd, wordt de garagedeur helaas nog vaak over het hoofd gezien. Maar hoe kun je dan je garagedeur tegen inbraak beveiligen? Daarvoor delen we in dit artikel een aantal tips met je.

Zorg voor vrij zicht rondom de garagedeur

Deze tip is een vrij simpel, maar zeer effectief. Inbreker houden er namelijk niet van om in het zicht te staan terwijl ze een inbraakpoging doen. Maar moet je dan rondom je garagedeur een kale vlakte creëren? Nee, natuurlijk niet. Maar het helpt wel als je de beplanting laag houdt. Op die manier hebben voorbijgangers en je buren goed zicht op je garagedeur. Dat schrikt inbrekers af.

Zorg voor verlichting met ingebouwde bewegingssensor

Als er iets is dat inbrekers ook afschrikt, is het wel als ze onverwachts in het licht komen te staan. Daarom is verlichting met ingebouwde bewegingssensoren ideaal om inbrekers af te schrikken.

Plaats deze verlichting overigens niet alleen bij de garagedeur, maar ook bij de andere toegangspunten van je woning. Op die manier merk je als het donker is snel op of er iemand voor je deur staat.

Check de sloten van je garagedeur

Hoewel de meeste garagedeuren tegenwoordig van goede sloten zijn voorzien, is het toch belangrijk om even te checken of jij ook goede sloten op de garagedeur hebt zitten. In principe is het van belang dat de sloten het Politiekeurmerk Veilig Wonen hebben. Twijfel je of je goede sloten hebt? Vraag een garagedeur specialist dan om advies.

Plaatst een stok in de rails van de garagedeur

Wanneer je langere tijd van huis bent en je de garagedeur extra wilt beveiligen, kun je besluiten om een stok in de rails van de garagedeur te plaatsen. Op die manier wordt de garagedeur tijdens het openen geblokkeerd.

Vergeet daarom niet om een reminder in je agenda te zetten dat je de stok weer verwijderd als je thuiskomt. Op die manier voorkom je gevaarlijke situaties als je in geval van nood de garage snel moet verlaten, maar je vergeten bent dat er nog een stok in de rails zit.

Meer tips tegen inbraak nodig?

Natuurlijk is de garage niet de enige mogelijkheid voor inbrekers om je woning in te komen. Je kunt nog veel meer maatregelen nemen om de kans op een inbraak te voorkomen. Wil je weten welke maatregelen dat zijn? Kijk dan op: https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/.

Leave a Response