health

Jouw kindje beter leren slapen

26views

Een van de grootste zorgen als ouder is een goede nachtrust. Door een slechte nachtrust kun je immers minder goed concentreren gedurende de dag. Om uw baby te helpen de rust te krijgen die hij nodig heeft, zijn er enkele tips die kunnen worden toegepast.

4 richtlijnen om jouw kindje beter te leren slapen

Ten eerste: stel een regelmatige bedtijd routine op met uw kind en houd u daar zoveel mogelijk aan. Zo raken ze vertrouwd met het proces om zich elke avond klaar te maken om te gaan slapen. Een goede routine bestaat uit activiteiten zoals in bad gaan, een pyjama aantrekken, tandenpoetsen en verhaaltjes lezen.

Ten tweede: creëer een omgeving die bevorderlijk is voor het slapen. Zorg ervoor dat de slaapkamer van uw kind donker en rustig is en een aangename slaaptemperatuur heeft; ongeveer 18 graden is ideaal voor baby’s. Verwijder alle afleidingen uit de kamer, zoals speelgoed of schermen die de slaapcyclus kunnen verstoren.

Ten derde, oefen ontspanningstechnieken voor het slapen gaan. Dit kan uw kind helpen zich te ontspannen en de dag te vergeten. Technieken die u kunt proberen zijn onder andere diepe ademhaling, visualisatie of samen een boek lezen.

Wees tenslotte consequent met slaap regels en verwachtingen voor uw baby. Stel grenzen aan wanneer ze naar bed moeten gaan en hoe lang ze in bed moeten blijven tot de ochtend. Het is belangrijk dat deze regels elke avond worden nageleefd als u succesvolle resultaten wilt.

Extern hulp inschakelen voor het slapen van uw baby of kind

Het is niet altijd mogelijk om kinderen goed te laten slapen met bovenstaande methodes. Er zijn namelijk ook kinderen die last hebben van reflux, waarbij je andere regelingen moet treffen. Om het beste advies hierbij op te volgen kun je een baby slaapcoach zoals Slaapkops inschakelen. Zij maken op maat gemaakte plannen en houden rekening met allerlei zaken zoals reflux, slaapregressie, voeding, leeftijd etc.

Sommige zaken zoals slaapregressie kun je namelijk niet direct herkennen. Slaapregressie bij baby’s en kinderen kan plotseling komen en in korte tijd weer weg zijn. Slaapkops heeft hier ervaring mee en kan u er doorheen helpen. Met hun hulp is uw baby weer op weg naar een betere nachtrust.

Door deze tips te volgen, geeft u uw kind de beste kans op een goede nachtrust en een fris gevoel om elke ochtend wakker te worden!

Leave a Response