vrouwen

Kinder make-up en zelf sieraden maken: De perfecte combinatie voor kleine prinsessen

Kinder make-up en zelf sieraden maken: De perfecte combinatie voor kleine prinsessen
122views

Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor jouw kleine prinses? Dan zijn kinder make-up en zelf sieraden maken perfect! In dit artikel leg ik uit waarom deze twee activiteiten zo goed samengaan, wat je nodig hebt om te beginnen en geef ik tips voor een geslaagde knutselmiddag.

Waarom kinder make-up en zelf sieraden maken samengaan

Kinder make-up en zelf sieraden maken gaan heel goed samen omdat ze beide creatieve activiteiten zijn die de verbeelding van kinderen stimuleren. Door zelf sieraden te maken kunnen kinderen hun eigen persoonlijke stijl creëren en met kinder make-up kunnen zij hun fantasie de vrije loop laten gaan tijdens het spelen. Bovendien kunnen de zelfgemaakte sieraden ook worden versierd met bijpassende make-up, waardoor een harmonieus geheel ontstaat.

Wat heb je nodig voor deze activiteiten?

Om te beginnen met kinder make-up is het belangrijk om veilige producten te gebruiken die speciaal voor kinderen zijn ontworpen. Zo voorkom je huidirritaties en allergieën. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een set kinder make-up van het merk Create it. Deze sets bevatten schmink op waterbasis en zijn makkelijk afwasbaar met water en zeep.

Als je zelf sieraden gaat maken, heb je verschillende materialen nodig, zoals kralen, elastiek, knijpkraaltjes, enzovoort. Deze zijn verkrijgbaar bij hobby- en knutselwinkels. Let er wel op dat de kralen en andere materialen geschikt zijn voor kinderen en geen kleine onderdelen bevatten die ze kunnen inslikken.

Tips voor een geslaagde knutselmiddag

Een knutselmiddag is natuurlijk pas geslaagd als de kinderen zich goed vermaken. Hieronder geef ik je een aantal tips om ervoor te zorgen dat dit ook het geval is.

  1. Laat de kinderen eerst zelf hun eigen make-updoosje versieren voordat ze beginnen met de make-up. Zo hebben zij hun eigen persoonlijke make-up kit.
  2. Laat de kinderen verschillende sieraden maken zodat zij hun eigen stijl kunnen creëren. Dit kunnen armbanden, kettingen of ringen zijn.
  3. Laat de kinderen elkaar helpen tijdens het knutselen. Zo leren zij samenwerken en is het gezelliger.
  4. Maak foto’s van de creatieve uitingen van de kinderen en stuur deze door naar ouders zodat zij ook mee kunnen genieten.

Conclusie

Kinder make-up en zelf sieraden maken zijn perfecte activiteiten voor creatieve kinderen die hun verbeelding willen laten spreken. Zorg er wel voor dat je veilige producten gebruikt en dat de materialen geschikt zijn voor kinderen. Door de kinderen te laten samenwerken en hun eigen stijl te laten creëren ontstaan er mooie en unieke resultaten.

Leave a Response