Uncategorized

Last van ongedierte? Zo bestrijd je het!

327views

De vliegen die om ons heen vliegen wanneer we op straat zijn vinden wij als lastig, maar het is nog lastiger als je die ongedierte in je huis hebt. Van muggen tot stinkende insecten, termieten, mieren en spinnen, er wacht een overvloed aan ongedierte bij je voordeur. Hoewel je ze bewust nooit verwelkomt in he huis, is het bijna onmogelijk om te voorkomen dat zelfs maar een van hen binnensluipt. Ongedierte is niet prettig, maar gelukkig zijn er tips hoe je die kunt bestrijden. Mocht niets helpen dan moet je de bestrijdingsservice inhuren om je permanente en snelle oplossingen te bieden.

1. Ruim stilstaand water op

Laat geen water staan. Stilstaand water is de perfecte broedplaats voor muggen. Maak het gebied rond jouw huis schoon en zorg ervoor dat de afvoerleidingen buiten jouw huis schoongemaakt worden, aangezien stilstaand vuil water in de afvoeren door muggen overgedragen ziekten zoals dengue en malaria kan veroorzaken.

2. Maak je huis regelmatig schoon

Dit is niet echt een truc, maar een schoon huis is een van de beste natuurlijke manieren om ongedierte uit je huis te houden. Verwijder donkere verborgen gaten die spinnen kunnen aantrekken en veeg regelmatig oppervlakken af waar voedsel is geweest om mieren weg te houden. Het gebruik van een natuurlijk reinigingsproduct kan dubbel werk opleveren: het houdt je huis schoon en stoot tegelijkertijd insecten af.

3. Gebruik een stofzuiger

Als een zwerm lieveheersbeestjes je huis is binnengedrongen, is de gemakkelijkste manier om er vanaf te komen met een stofzuiger – en je kunt ze zelfs weer naar buiten laten als je wilt. Maak aan het teenuiteinde een paar panty’s vast van de slangbevestiging van jouw stofzuiger met een rubberen band als een val.

4. Bevestig netten op ramen

Bevestig netten aan jouw ramen om te voorkomen dat ongedierte zoals huisvliegen, muggen, spinnen en grote kakkerlakken binnenkomen. Deze netten helpen niet alleen bij ventilatie, maar voorkomen ook dat ongedierte binnendringt. Dit is een behoorlijk effectieve manier om ongedierte uit je huis te houden. Als er kapotte ruiten of glazen zijn, repareer deze dan op zijn vroegst om te voorkomen dat insecten binnendringen. Controleer ook alle deuren van het huis en voer indien nodig reparaties uit om jouw maatregelen effectiever te maken.

5. Ledig de afvalbak regelmatig

Investeer in een afvalbak met een deksel dat dicht blijft en maak hem regelmatig leeg, vooral als je er etensresten in doet. Rottend voedsel is een buffet voor insecten.  Laat dit niet gebeuren bij jouw huis en houd ook je keuken schoon. Dek voedsel ook goed af.

 6. Bewaar fruit en groenten in de koelkast

Perziken en appels op kamertemperatuur zijn natuurlijk heerlijk, maar het is beter om deze items in de koelkast te bewaren en ze voor het eten op kamertemperatuur te laten komen, in plaats van een zwerm vervelende fruitvliegjes in huis te halen door het op de tafel laten liggen.

7. Bel de bestrijdingsdienst

Zoals boven vermeld is het ook mogelijk om de bestrijdingsservice te bellen, wanneer geen enkel tip of trucje meer helpt. Soms kan het dat je de plaag te laat hebt opgemerkt om aan te pakken. In de meeste gevallen zullen de huistrucjes dan niet helpen en heb je professionele hulp nodig.

Leave a Response