Uncategorized

Maak je huis en tuin een met deze slimme lampen

430views

Een huis wordt standaard voorzien van schakelaars om de verlichting mee te kunnen schakelen. In de tuin wordt meestal gebruik gemaakt van stekkerdozen en losse stekkers. Hedendaags is het schakelen van verlichting, zowel binnen als buiten, een stuk eenvoudiger. Sinds de komst van slimme verlichting is het niet meer noodzakelijk om je lampen te bedienen met de klassieke wandschakelaar. Dit kan met een app op smartphone en tablet. Beetje afhankelijk van de fabrikant is slimme verlichting ook nog eens te combineren met allerlei andere slimme apparaten. Voor veel mensen is het installeren van smart lampen de eerste stap richting een smarthome. 

Veel keus, maar wat moet ik kiezen?

Er zijn verschillende fabrikanten van slimme lampen, maar niet elke fabrikant werkt met dezelfde verbindingstype. Zo kun je verlichting kopen die rechtstreeks te koppelen is aan je wifi netwerk of je neemt verlichting die werkt via een eigen draadloos netwerk, genaamd Zigbee. Het voordeel van Zigbee is dat je lampen onderling communiceren en dat het je wifi netwerk niet belast. Maar voor dit type verlichting heb je wel een hub/bridge nodig waar alle lampen aan gekoppeld zijn. Als je een klein aantal lampen wilt gebruiken zijn wifi lampen prima. Wanneer je een solide verlichtingssysteem wilt en het wilt koppelen aan andere slimme apparaten is Zigbee een betere keuze.

Waarmee moet ik starten?

Wanneer je zowel binnen als buiten gebruik wilt maken van slimme verlichting is de keuze voor Zigbee lampen snel gemaakt. Je hebt een groter bereik en je hebt veel meer keuze in lampen. Het starten doe je dan ook al snel met een starterspakket van een fabrikant. Hierin vind je een bridge, lampen en eventuele accessoires. Veel mensen kiezen voor een philips hue starterspakket, omdat dit de nummer een fabrikant van slimme verlichting is en een groot assortiment heeft aan lampen en armaturen.

Binnen en buitenverlichting in een app

Na het installeren van het starterspakket koppel je eenvoudig nieuwe lampen in de app op je smartphone of tablet. Dit kunnen zowel lampen voor binnen als buiten zijn. Er zijn namelijk ook speciaal ontworpen philips hue buitenlampen beschikbaar die je dus weer kunt koppelen aan je starterspakket. Alle slimme lampen van hue kun je met elkaar verbinden en bedienen vanuit een en dezelfde app.

Leave a Response