Huis en tuin

Maak je tuin klaar voor de zomer!

Maak je tuin klaar voor de zomer!
1.11Kviews

De kans is groot dat we deze zomervakantie in ons eigen kikkerlandje door moet brengen. Vakanties naar het zonnige zuiden of tropische eilanden zijn op zijn zachtst gezegd nog behoorlijk onzeker. Het is daarom te hopen dat de weergoden ons deze zomer goed gezind zijn. Met een zonnetje in je gezicht is het simpelweg wat beter vertoeven in de achtertuin of op je balkonnetje. Met een aantal slimme tips maak je jouw tuin helemaal klaar voor de zomervakantie.

Bouw een buitenkeukentje

De zomervakantie in je eigen Ibizatuin is pas af als je jouw favoriete vakantiegerechten ook thuis in de tuin kunt klaarmaken (en kunt eten!). Als je de ruimte voor hebt, zou je eens kunnen kijken of je een buitenkeukentje kunt maken waar je zelfgemaakte paella of tapasgerechtjes klaar kunt maken. Je hoeft natuurlijk niet heel je tuin te verbouwen voor één zomer in eigen land, maar met een barbecue en gaspit kom je stiekem al een heel eind. Super gezellig voor als je bezoek hebt, je hoeft namelijk niet heel de tijd op en neer naar de keuken!

Maak een loungegedeelte

Een terras aan zee is leuk, maar er gaat toch niet boven lange zomeravonden onder de overkapping of veranda in eigen tuin? Trek deze zomer eens een paar uurtjes uit om hem écht klaar te maken voor je zomervakantie in eigen tuin. Met wat lichtjes, een barbecuetje, wat extra planten en wellicht wat speakers kun je jouw tuin nauwelijks onderscheiden van een heuse loungebar op Ibiza. Met een koelkastje voor wat koude versnaperingen kom je gegarandeerd niks te kort.

Heb je geen terrasoverkapping of veranda? Misschien is dit wel hét perfecte moment om er een aan te schaffen! Zo kun je jullie vakantiegeld toch nog aan een vakantie uitgeven. Alleen heb je hier veel langer plezier van. In de zomer is een overkapping misschien genoeg om lekker buiten te zitten, maar als je langer dan twee maanden gebruik wil maken van je nieuwe loungegedeelte is een veranda een misschien een slimmere keus. Hier zitten namelijk zijwanden aan vast, waardoor je ook in de nazomer nog lekker lang buiten kunt zitten. Een veranda komt dus het hele jaar door goed van pas!

Zorg voor verkoeling

Het is een wonder, maar ook Nederlandse zomers zijn tegenwoordig erg heet. Zo heet zelfs, dat het verstandig is om verkoeling in je tuin te hebben. Hoe je dat doet kun je helemaal zelf invullen. Een opzetzwembadje zorgt echter voor de snelste en gemakkelijkste verkoeling. Je hebt hem zo opgezet, het is low-budget én het is een heerlijke verkoeling op een hete zomerdag. Het is misschien niet helemaal wat je gewend bent, maar je moet er toch het beste van maken!

Leave a Response