Huis en tuin

Maak jouw platte dak iconisch

Plat dak
35views

Ben jij de gelukkige met een plat dak? Niet alleen behoud je zo meer ruimte in je woning, er zijn ook verschillende opties wat jij kan doen met jouw dak. Jouw platte dak kan van jouw huis namelijk een unieke woning maken. Het enige wat je moet controleren is hoeveel jouw dak kan dragen en of je een vergunning nodig hebt, maar als je dat eenmaal weet, dan zijn hier drie opties wat jij kan doen met jouw platte dak.

Zorg voor een lekkere zitplek in de zomer

Als jij de juiste vergunning hebt en jouw dak genoeg draagvermogen, dan kun je een dakterras maken van jouw platte dak. Hierdoor heb je meer leefoppervlak en kun je in de zomer genieten van een heerlijke zitplek waar je met vrienden tot laat kan genieten van het heerlijke weer. Je kan je terras helemaal naar eigen smaak inrichten. Dat is toch de perfecte manier om van je platte dak een speciale feature te maken?

Goed voor het milieu, zelfs zonder tuin

Heb jij geen tuin, geen groene vingers en geen behoefte aan extra ruimte om te zitten en te ontspannen? Je kan alsnog iets goeds doen voor het milieu met jouw platte dak. Door een groendak aan te brengen op je platte dak is deze extra goed geïsoleerd én geef je insecten en vogels een extra plek in een bebouwde omgeving om tot rust te komen of een leventje op te bouwen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is meteen een extra manier om jouw dak te beschermen en zal voor zeker 40 jaar goed blijven. Een PVC dakbedekking is een goede basis voor elk plat dak, maar al helemaal als je er vervolgens grind op wil leggen of een groendak van wil maken. Zo doe jij iets wat goed is voor het milieu, zonder er verder omkijken naar te hebben. Dat is een win/win!

Vergroot de waarde van je huis

Een andere manier om jouw plat dak voor jou te laten werken is door het in te zetten voor je interieur. Dé manier om jouw ruimte groter te laten lijken, is door meer natuurlijk lichtinval te krijgen. Platte daken zorgen voor een ruimtelijke sfeer als je er een lichtkoepel in laat zetten. Zo krijg je heerlijk natuurlijk licht, verminder je elektriciteitskosten en kun je genieten van de prachtige lucht. Daarnaast stijgt de waarde van je woning flink! Een goede investering om met minimale moeite extra te genieten van jouw woning.

Leave a Response