Zakelijk

Met deze tips scoor jij ook als 65+’er een job als hovenier

werk
104views

Als je op zoek bent naar een nieuwe carrière of gewoon een extra inkomstenstroom wilt creëren, is werken als hovenier misschien wel iets voor jou. Hoveniers werken in de buitenlucht en hebben de mogelijkheid om creatief te zijn in hun werk. Maar hoe begin je met werken als hovenier? In deze blog geven we je vijf tips die je kunnen helpen om succesvol te zijn als hovenier.

Zoek online naar relevante vacatures

Vroeger ging je langs bij een uitzendbureau om te kijken wat voor vacatures ze hadden hangen. Tegenwoordig doen de meeste mensen dit online. Als je als 65+’er wilt laten zien dat je met je tijd mee gaat, dan kijk je online naar vacatures. Wil je online zoeken naar hovenier-vacatures, kijk dan eens op Linkedin of Indeed of Google iets als ‘hovenier vacatures’ of ‘hovenier gezocht’.

Scholing

Het is belangrijk om een opleiding te volgen voordat je aan de slag gaat als hovenier. Dit kan variëren van een korte cursus tot een volledige opleiding in tuinontwerp. Het volgen van een opleiding geeft je niet alleen de nodige kennis om effectief te zijn als hovenier, maar ook het vertrouwen om klanten te overtuigen van je expertise.

Werkervaring opdoen

Het opdoen van werkervaring is belangrijk voor het opbouwen van een klantenkring. Werk in het begin voor een betaalde werkgever en zorg ervoor dat je zoveel mogelijk kennis opdoet. Daarnaast kun je misschien een paar kleine klussen als freelancer krijgen om ervaring op te doen.

Netwerken

Netwerken is belangrijk als je een bedrijf wilt opzetten. Maak contact met andere hoveniers en tuinarchitecten, mensen die in de bouwsector werken en bouw je netwerk uit. Zorg er ook voor dat je online aanwezig bent en dit goed onderhoudt. Een website en social media kanalen kunnen als visitekaartje dienen.

Investeer in je gereedschap

Goede gereedschappen zijn belangrijk als hovenier, ze maken het werk niet alleen gemakkelijker maar ook veiliger. Koop kwaliteitsgereedschap en laat het regelmatig nakijken en onderhouden. Hierdoor gaat gereedschap langer mee en voorkom je ongelukken.

Bied goede service

Klanten onthouden een goede service en klantgerichtheid. Het is een investering in je bedrijf om klanten tevreden te houden, bijvoorbeeld door op tijd te komen en hun wensen te begrijpen. Goede service en kwaliteitswerk zorgen voor tevreden klanten en het testen van referenties zorgt voor verdere groei van je bedrijf.

Samenvatting 

Hovenieren is een fantastische carrièrekeuze als je graag creatief en buiten wilt werken. Het vergt echter wel wat kennis, werkervaring en inzet om succesvol te zijn als hovenier. We hopen dat deze vijf tips je inzicht hebben gegeven in wat er nodig is om te slagen in deze branche. 

Bron: Actief65+