sport

Motorhelmen kopen, welke is het beste voor jou?

144views

Wanneer je motor gaat rijden is het belangrijk om de juiste kleding te dragen, een goede motorhelm hoort hierbij. Maar hoe vind je een goede motorhelm en welke soorten zijn er? In dit artikel lees je meer over verschillende soorten motorhelmen en we

Verschillende soorten helmen

Er zijn verschillende soorten motorhelmen, over het algemeen worden er vaak drie soorten onderscheiden namelijk open helmen, integraalhelmen en systeemhelmen. 

De open helm is een comfortabele helm die zeer geschikt is voor het toeren op een motor terwijl buiten het zonnetje lekker schijnt. De helm zit goed om de schedel maar beschermt verder niet de nek of de kin, van de drie soorten helmen is dit de minst beschermende helm. Een voordeel van de helm is wel dat deze soort vaak comfortabel zit maar een nadeel is ook dat je veel last kunt hebben van windruis onderweg.

De integraalhelm is een soort helm die volledig om je schedel en gezicht sluit. Deze helm heeft ook een kinstuk wat ervoor zorgt dat je optimaal beschermd bent. Een voordeel van deze helm is dus dat deze over het algemeen erg veilig zijn en je hebt weinig last van windruis. Een nadeel is wel dat deze helmen vaak erg strak zitten en dus minder comfortabel zijn. 

De systeemhelm is een helm die tussen de open helm en de integraalhelm in zit. Deze helmen hebben een kinstuk die je omhoog kunt klappen, je kunt er dus zowel een open helm als een integraalhelm van maken. Qua veiligheid en comfort zit deze helm ook tussen de twee bovengenoemde helmen in. 

Hoe wordt een helm getest op kwaliteit? 

Ieder jaar worden helmen getest op kwaliteit, maar hoe gebeurt dit? Het is uiteraard ontzettend belangrijk dat een helm voldoende bescherming biedt, om te testen of dit zo is worden er verschillende testen gedaan met de helm. Een van die testen is een valtest, hierbij worden de waardes binnenin de helm op vastgestelde punten gemeten nadat de helm van een bepaalde hoogte valt. Deze waardes moeten onder een bepaald maximum zijn, als deze waardes goed zijn wordt de helm goedgekeurd. 

Naast een valtest zijn er ook nog andere testen zoals penetratietesten, hierbij wordt getest of de helm uitstekende delen van de motor tegen kan houden bij een val. Ook worden helmen nog getest op waterdichtheid, ventilatie en levensduur. 

Kijk eens op de volgende website: https://termaatmotoren.nl/c/motorhelmen/ daar vind je meer informatie over motorhelmen en welke de beste zijn van 2021. 

13 Comments

  1. Le système Android vous permet de prendre des captures d’écran sans aucun autre logiciel. Mais ceux qui ont besoin de suivre secrètement des captures d’écran à distance ont besoin d’un tracker de capture d’écran spécial installé.

  2. Industrial copper salvage Scrap Copper wire Metal recycling management
    Copper cable scrap safety precautions, Metal scrap processing plant, Copper scrap processing equipment

    Metal waste disposal yard, Scrap copper procurement, Recycling Copper cable scrap, Environmental metal recycling

  3. Industrial scrap metal Ferrous metal reuse Iron scrap dismantling services

    Ferrous metal recycling cost-effectiveness, Iron scrap reclaiming center, Metal waste inventory control

Leave a Response