sport

Naamsbekendheid vergroten – 5 waardevolle tips

120views

Voor een bedrijf of merk is het belangrijk meer naamsbekendheid te creëren bij de juiste doelgroep. Dit kan een uitdaging zijn. Er zijn echter veel manieren waarop je je merknaam of bedrijfsnaam bekend kunt maken bij een groter publiek. Wij geven je hiervoor wat waardevolle tips.

Werk aan je zichtbaarheid online

Allereest is het belangrijk dat je online zichtbaar bent. Hiervoor kun je verschillende kanalen gebruiken, bijvoorbeeld social media, google of werk met influencers. Online zichtbaarheid is essentieel voor een succesvolle marketing strategie. Door je online zichtbaarheid te vergroten komen meer mensen namelijk in aanraking met je merk of bedrijf. 

Offline naamsbekendheid

Het klinkt old-school maar ook offline kun je naamsbekendheid genereren. Je kunt adverteren in kranten, visitekaartjes uitdelen of misschien wel flyeren. Het is daarbij een relatief goedkope manier om je merk onder de aandacht te brengen.

Herhaling

Het belangrijk dat je vers in het geheugen blijft van je doelgroep. Daarvoor is herhaling erg belangrijk. Hoe vaker mensen in contact komen met je merk of bedrijf hoe groter de kans dat ze je onthouden en aan je denken wanneer ze hun volgende aankoop doen. Zo blijf je top of mind.

Relevante content

Ook kan relevante content je helpen meer naamsbekendheid genereren. Met het schrijven van relevante content kun je gebruikers naar je website lokken en meer mensen kennis laten maken met je merk of bedrijf. Wanneer je mensen informatie aanbied waar ze iets mee kunnen zullen ze vanzelf uitkomen op jouw website. Hiervoor kun je bijvoorbeeld kiezen een blog te starten en regelmatig informatie posten wat mensen interessant vinden om te lezen of te zien. 

Geef een cadeau weg

Een andere manier om op te vallen is door een cadeau weg te geven. Het uitgeven van promotieartikelen is een goedkope manier om mensen kennis te laten maken met je merk of bedrijf.  Je kunt simpelweg pennen bedrukken met een logo maar je kunt ook een gepersonaliseerd cadeau geven. Ben je actief in de sport branche? Dan kun je bijvoorbeeld hoodies borduren of petten borduren met een logo en uitdelen aan potentiële klanten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

13 Comments

  1. Copper alloy recycling Scrap copper valuation Scrap metal reclamation processing
    Copper cable scrap export restrictions, Metal reclaiming yard services, Copper scrap suppliers

    Scrap metal reclaiming and recycling, Copper scrap valuation, Copper cable scrap exporters, Scrap metal buyback

Leave a Response