Mannenzakelijk

Nieuwsgierig naar het loodgietersberoep? Lees maar verder

Nieuwsgierig naar het loodgietersberoep
629views

Eenieder heeft ooit weleens behoefte gehad aan de diensten van een loodgieter. En wees nou eerlijk tegenover jezelf, je stelt kleine loodgietersklusjes altijd uit omdat je vindt dat de loodgieter duur is. En behalve dat denk je ook nog dat het niet zo erg is. Maar weet je wat die lekkende kraan met jouw sanitairsysteem kan doen? Je weet absoluut niet dat de oorzaak ergens binnen de muren is en borrelt als een hete pot water op vuur, die elk moment kan overlopen. Laat jouw kleine loodgietersklusjes meteen oplossen door het top loodgietersbedrijf. En ik mag je zeggen dat de loodgieters het een prettig werk vinden. Hier kan je meer lezen over de prettige kanten van dit werk. 

1. Werk stabiliteit

Loodgietersbanen zijn altijd en overal nodig. Sanitair heb je waar er mensen wonen en het kan kapotgaan en dat moet gerepareerd worden door een ervaren persoon. Hierdoor kun je vrijwel overal wonen en gegarandeerd werk hebben. Voor sommige andere banen moet je in een stad wonen waar de industrie aanwezig is. Als loodgieter kun je bijna overal ter wereld werk vinden.

2. Bespaar geld in jouw eigen huis

Het leukste is dat je in je eigen huis niet alleen de baas bent, maar ook de loodgieter. Je hoeft nooit meer te betalen voor dure sanitaire reparaties. Het sanitair in jouw huis is altijd in uitstekende staat, en dat alles zal alleen maar jouw tijd en onderdelen kosten.

3. Werkomgeving

Als loodgieter reis je gewoonlijk elke dag naar verschillende werklocaties en verricht je werk in huizen, kantoorgebouwen en fabrieken. Houd er wel rekening mee dat je als loodgieter in krappe ruimtes, meestal binnenshuis en zelfs bij slecht weer moet werken. Loodgieters lopen regelmatig verwondingen op, waaronder brandwonden, snijwonden en vallen. Maar dat hoort bij het werk. Elke beroep heeft risico’s.

4. Leuke werktijden

De meeste loodgieters hebben een voltijdbaan. De avonden en weekenden maken vaak deel uit van hun vaste rooster, en overuren (meer dan acht uur per dag of meer dan 40 uur per week) komen vaak voor. Loodgieters moeten regelmatig bereikbaar zijn om te kunnen reageren op noodgevallen.

5. Meteen geld verdienen

Een van de meest directe voordelen van het starten van een carrière in de loodgieterij is dat je meteen geld kan gaan verdienen. Loodgieterswerk is een inkomen terwijl je het beroep leert. Je werkt en traint onder toezicht van een erkende loodgieter terwijl je je voorbereidt op jouw eigen vergunning. Je verdient niet alleen direct geld, want je hebt geen universitair diploma nodig, er zijn ook geen studieleningen nodig. Dus terwijl je vrienden duizenden euro’s aan schulden opbouwen en zich voorbereiden op een leven van zoeken naar werk en het afbetalen van leningen, leer je een nuttige vaardigheid in een beroep waarbij je meteen geld kunnen verdienen.

Al laatst

Het is een leuk beroep. De universiteit is niet voor eenieder. Als je al vroeg hebt besloten dat het ook niet voor jou wat is, oefen dan je skills uit in de loodgietersbranche. Je zult er geen spijt van hebben. Er bestaat geen vuile en nette werk of goede en slechte job. Wat wel bestaat is dat je jouw werk met plezier moet doen. En dat doen de loodgieters zeer zeker. Probeer het maar.

Leave a Response