Auto&vervoerKledingMannenTravelVrouwen

Op motorvakantie met een bobber: hier moet je aan denken!

Motor
231views

We durven langzaam weer toe te leven naar de zomer van 2021. Wat deze ons gaat brengen en wat op dat moment is toegestaan is echter nog niet duidelijk. Dat motorrijden wél mogelijk gaat zijn is uiteraard zo klaar als een klontje. En als er iets coronaproof is, dan is het wel motorrijden. Stiekem hoopt men deze twee dan ook met elkaar te combineren. Op motorvakantie is misschien wel dé ultieme droom dit jaar. Geen last van beperkingen en het gevoel van ultieme vrijheid ervaren. Dagdromen mag natuurlijk wel. Wie weet is het zelfs al mogelijk om de nodige voorbereidingen te treffen. Want één ding is zeker: op motorvakantie met een bobber zal wel een aantal zaken van je vereisen. In dit artikel geven we alvast enkele tips.

Goede motorkleding

Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende weersomstandigheden. Waar je thuis enkel plezierritjes op jouw kawasaki vulcan 1500 maakt als het mooi weer is, kan je op vakantie nog wel eens het tegenovergestelde meemaken. Bovendien zal je – indien je buiten Nederland reist – ook nog eens geheel andere weercondities voelen. Juist doordat je op vele plaatsen, landen en hoogtes komt. En geloof ons: je wil niet vanuit het ene koude land in winterspul naar het andere warme gebied rijden.

Door de grote temperatuurverschillen die je onderweg tegen kunt komen, is het verstandig om met laagjes te werken. Zo kan je indien nodig een tussenstop maken en een extra laagje aan- en/of uittrekken. Natuurlijk hoef je hierbij niet alleen maar duren motorkleding gebruiken. Een simpele extra trui kan al voldoende zijn.

Daarnaast is het belangrijk om ook altijd een regenpak mee te nemen. Dit hoeft natuurlijk niet als je naar de meest zuidelijke landen van Europa gaat, maar wel als je naar het oosten rijdt. Daar kan het wel eens flink regenen en dan word je toch gauw super nat op de motor.

Wees kritisch met wat je meeneemt


Het is een feit dat je op harley davidson sportster 883 gewoon minder kwijt kunt dan als je met de auto rijdt. Vergelijk het maar eens met een fietsvakantie. Ook dan is het lastig om bagage mee te nemen. Daarom is het tijdens een motorvakantie altijd belangrijk om zo minimalistisch mogelijk te pakken. Bedenk bij alles goed of je het écht nodig hebt of dat je dit eigenlijk niet gaat gebruiken. Als we heel eerlijk zijn, heb je naast goede kleding niet heel veel extra nodig. Wees daarom kritisch met wat je meeneemt en neem echt enkel het broodnodige mee.

Zorg er tevens voor dat je een plekje hebt waar je dit kunt opbergen. Een bobber of een chopper zijn over het algemeen nou niet echt motorfietsen waar je veel bagage op kwijt kunt. Een saddle bag doet gelukkig wonderen. Deze kun je eenvoudig achterop de motorfiets plaatsen. Het ziet er niet alleen heel stoer uit, maar is ook nog eens uitermate geschikt voor het bergen van bagage. Zo ga je goed voorbereid op pad.

Leave a Response