auto & vervoer

Op vakantie met de kids: auto huren met het gezin

46views

Ga je binnenkort op vakantie met het hele gezin? Dan is een auto huren op Schiphol een flexibele optie. Met een auto ben je niet gebonden aan vaste reisschema’s en kun je je eigen tempo bepalen. Ideaal om alle leuke vakantieplekjes te bezoeken en te genieten van een onbezorgde vakantie met de hele familie. Maar met kinderen op reis komt er toch nog wat extra bij kijken. In deze blog bespreken we handige tips om een te auto huren met kinderen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Kies de juiste auto voor het hele gezin

De keuze van de juiste auto is essentieel voor een geslaagde vakantie met kinderen. Kies een auto die ruim genoeg is voor het hele gezin en al je bagage. Let daarbij op de beenruimte achterin en de kofferruimte. Is er genoeg plek voor alle koffers, tassen en eventuele kinderwagens? Daarnaast kan het handig zijn om te kijken naar auto’s met een ruim interieur en grote ramen, zodat de kinderen onderweg kunnen genieten van het uitzicht en zich minder snel vervelen.

Denk aan kinderzitjes en extra bagage

Het is wettelijk verplicht om kinderen in een veilige autostoel te vervoeren. Zorg ervoor dat je kinderzitjes meeneemt of reserveert bij de autohuur. Denk ook aan extra bagage zoals buggy’s, kinderstoeltjes of speelgoed voor onderweg. Controleer daarbij of het voertuig dat je gebruikt geschikte bevestigingspunten heeft voor kinderzitjes.

Plan je reis en houd rekening met de reistijd

Met kinderen op reis is het extra belangrijk om je reis goed te plannen. Houd rekening met extra stops voor toiletbezoek, eten en drinken. Kies voor kindvriendelijke routes en vermijd drukke spitstijden. Plan onderweg interessante tussenstops in, zoals speeltuinen, dierentuinen of pittoreske picknickplaatsen, om de reis voor de kinderen leuk en boeiend te maken.

Maak er een leuke rit van!

Tover de autorit met de kinderen om in een gezellige beleving door spelletjes, boekjes en snacks mee te nemen voor onderweg. Interactieve spelletjes te spelen zoals ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’, maken de trip ook gezellig. Door hun favoriete autospelletjes te spelen fleur je de sfeer meteen op. Of zet muziek op die iedereen leuk vindt en zing mee. Zo gaan de kilometers voorbij in een mum van tijd.

Geniet van een onbezorgde vakantie met een huurauto

Door deze tips te volgen, ben je verzekerd van een geslaagde reis met de kinderen. Het is dan ook van belang om te denken aan herinneringen die je samen met je gezin tijdens de reis zult creëren. Een auto huren op Schiphol maakt dit extra handig. Reserveer op tijd en geniet optimaal van een welverdiende vakantie met het hele gezin!