zakelijk

Opzoek naar hulp van een loopbaancoach?

87views

Loopbaancoaching, het is weer zo’n mooi woord, maar wat betekent het? Om duidelijk te maken wat het inhoudt gaan we er hier op een simpele manier wat over vertellen.

Je loopbaan, ook wel werk genoemd, neemt een substantieel deel van je leven in beslag. Je moet er nog aan beginnen en je ziet eigenlijk niet duidelijk voor je wat je wilt en kunt gaan doen. Of je bent al langer werkzaam maar je bent niet tevreden met het werk dat je doet.

Je hebt het gevoel niet op de juiste plaats te zitten binnen het bedrijf waar je werkt. Of je denkt dat je meer uit jezelf zou kunnen halen. Wellicht is je baan te veeleisend voor je of zou je liever voor jezelf beginnen.

Hoewel je voor een ander wel zou kunnen zien wat die zou moeten gaan doen is het voor je eigen situatie soms moeilijker om er van buitenaf naar te kijken. Om met een helicopterview naar jezelf te kijken.

Hulp van buitenaf is dan zeer welkom. Deze hulp biedt een loopbaancoach aan.

Loopbaancoaches zijn er in vele soorten en maten.

Zoek er vooral één uit die bij jou past want samen gaan jullie een traject in die veel voor je kan betekenen. Vraag daarom eerst om een kennismakingsgesprek met de coach van je keuze.

Je coach zal je veel vragen gaan stellen om erachter te komen wie je bent. Zodat hij/zij snapt wat je wilt en jij jezelf beter gaat begrijpen en je bewustere keuzes kunt gaan maken. Met de pze gegevens maak je een Persoonsprofiel aan.

Dan is de vraag: wat wil ik? En wat wil ik zeker niet. Op basis hiervan kun je gaan werken aan een Zoekprofiel. Tijdens het loopbaancoachingstraject wordt gekeken naar je kwaliteiten maar ook naar je valkuilen en wat jou ervan weerhoudt om je goed te voelen op je werk.

Heb je dat eenmaal goed op een rijtje dan wordt er ook hulp gegeven bij het vinden van een geschikte baan. Een loopbaancoach heeft vaak een netwerk waar hij/zij mee kan werken. Sollicitatietraining, netwerken en een CV aanmaken leer je ook.

Omdat je nu weet wat je wilt en kunt heb je voldoende zelfvertrouwen en ook de tools die je nodig hebt om de baan te nemen die je ambieert.

Een loopbaancoach is geen overbodige luxe

Zo zie je dat het inhuren van een loopbaancoach geen overbodige luxe is maar een bijna onmisbaar instrument van grote waarde kan zijn om jouw carrière zo voorspoedig te laten verlopen als maar mogelijk is.

Zodat de tijd die je aan je werk besteed, tijd is die goed is besteed. Zodat je met enthousiasme naar je werk gaat en aan het eind van de werkdag voldaan huiswaarts keert.

Leave a Response