entertainment

Parijs bezoeken tijdens de vakantie

189views

Parijs, ook wel de stad van de liefde, is één van de plaatsten die uitermate geschikt is om een weekendje weg naar te plannen. Veel verliefde koppels gaan naar Parijs om van elkaar en de mooie stad te genieten, maar het is ook zeker mogelijk om met een stel vrienden of vriendinnen naar Parijs af te reizen. Tegenwoordig zijn er steeds meer goedkope vluchten naar Parijs toe, maar toch kiezen mensen er vaak voor om met de auto of trein te gaan. Met de trein ben je in +/- 3,5 uur in Parijs. Groot voordeel hierbij is ook dat je niet in de drukte hoeft te rijden. Met de auto doe je er ongeveer een uur langer over.

Bezienswaardigheden Parijs

Eenmaal in Parijs aangekomen zal je jezelf niet hoeven te vervelen. Er zijn voldoende bezienswaardigheden waarmee je makkelijk een weekend mee kan vullen. Hieronder worden er drie bezienswaardigheden genoemd welke sowieso bezocht moeten worden bij jouw bezoek aan Parijs, maar er zijn nog vele andere leuke attracties.
Huur een vakantiehuis in Frankrijk en deze bruisende stad is prima te bezoeken tijdens een dagtrip.

De Eiffeltoren

Deze mag natuurlijk niet ontbreken bij een bezoek aan Parijs; de Eiffeltoren. De Eiffeltoren is, inclusief antenne, 324 meter hoog en zal in grote delen van Parijs al vanaf een grote afstand te zie zijn. Jaarlijks trekt de Eiffeltoren meer dan zes miljoen bezoekers, dus het kan er druk zijn. Zeker in de zomermaanden kunnen er lange rijen staan, het is dus verstandig om jouw bezoek goed te plannen.

Het Louvre

Het Louvre is één van de grootste musea van de wereld. Het meest beroemde schilderij wat in het Louvre hangt is de Mona Lisa van kunstenaar Leonardo da Vinci. Jaarlijks trekt het museum meer dan tien miljoen bezoekers en ook hier is het dus verstandig om goed uit te stippelen wanneer je gaat.

Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is te vinden op de Place Charles de Gaulle wat één van de drukste verkeerspleinen van Parijs is. De boog is gebouwd ter ere van de overwinning van Napoleon bij Austerlitz. Het is mogelijk om de boog te beklimmen en hiermee heb je een mooi uitzicht over de straten van Parijs!

Een tip: in de openbare parken in Parijs is er gratis Wi-Fi hotspot en hiermee is het dus mogelijk om gratis te internetten. Tegenwoordig gebruik je natuurlijk al jouw gebruikelijke bundel in de rest van Europa, maar hiermee kan je toch de nodige MB’s besparen!