Huis en tuin

Professioneel stucwerk

stuc
384views

Stucwerk is een veelgebruikt bouwmateriaal voor binnen- en buitentoepassingen, bijvoorbeeld voor gevelbeplating. Dit materiaal kan worden gemaakt met een mengsel van zand en cement. Stucwerk heeft veel voordelen, mits u het op de juiste manier – door professionals – laat doen. 


Complexe samenstelling stucwerk


Stucwerk is een materiaal dat is samengesteld uit kalk, cement, gips, marmerzand en verschillende soorten natuurlijke pigmenten die een gladder, helderder oppervlak kunnen creëren. Dankzij deze veelzijdige samenstelling kan het zeer gemakkelijk worden gevormd en gesneden, waardoor verschillende designs kunnen worden gemaakt. In de samenstelling zijn er ook verschillende soorten kleurstoffen, waardoor het verschillende soorten kleurintensiteit kan hebben. Het is een product vervaardigd met een hoge mate van technische complexiteit, aangezien de samenstelling van de mortels kan variëren, afhankelijk van waar ze geplaatst worden, zoals op plafonds of op muren in de woonkamer of de badkamer.


Onderhoud door stukadoor Utrecht


Doorgaans hoeft stuconderhoud niet erg grondig te geschieden. Vaak is een dagelijkse schoonmaak met water uit de tuinslang meer dan voldoende om dit materiaal te onderhouden. Water en vuil kunnen echter zichtbare vlekken op stucwerk veroorzaken, die over het algemeen minder opvallen bij andere soorten coatings. Voor een goede reiniging van stucwerk zijn een aantal specifieke producten nodig, die ook schimmelvorming op de muren voorkomen. Ideaal is om het stucwerk om de twee jaar door professionals zoals Stukadoor Utrecht schoon te laten maken, zodat het zijn eigenschappen niet verliest en altijd in goede staat verkeert.


Minder kosten bij stucwerk


Er zijn verschillende voordelen bij het gebruik van stucwerk op een ondergrond. Een daarvan is dat het een zeer duurzaam en bestendig materiaal is, zodat het in de loop van de tijd in goede staat kan blijven. Het is ook een redelijk goedkoop materiaal met betrekking tot zijn duurzaamheid en sterkte, dus het blijkt voordelig te zijn voor de economie. Het is gemakkelijk schoon te maken en geeft ook een zeer glanzende en gladde textuur. Over het algemeen heeft dit type coating een gebruiksduur van 50 tot 75 jaar. 


Belang van stucwerk


Het belangrijkste belang van stucwerk ligt in het vermogen van het materiaal om te beschermen en tegelijkertijd visuele schoonheid te bieden aan de oppervlakken waarop het wordt geplaatst. Het is ideaal om te gebruiken als een soort coating zowel binnen als buiten, het zorgt voor belangrijke en mooie artistieke afwerkingen en daarnaast kan het ook gemodelleerd worden om sculpturen te vormen of om bestaande details te verbeteren. Het kan ook heel goed werken als vervanging voor traditionele verf. Dat betekent dat u een beetje geld kunt besparen door niet te hoeven schilderen.

Leave a Response