zakelijk

Recruitment uitbesteden: 3 redenen om ervoor te gaan

351views

Het vinden van een nieuwe werknemer lijkt relatief eenvoudig. Zet een vacature online en wacht vervolgens de reacties af. Maar dat is nog maar stap één. Daarna volgt het lezen van de motivaties en cv’s , het selectieproces en de sollicitatiegesprekken. Vervolgens is het maar de vraag of de geschikte kandidaat er inderdaad tussen zit. Alles bij elkaar kan het vinden van nieuw personeel daarom best een tijdrovende klus zijn die bovendien niet altijd succes verzekerd is. Steeds vaker kiezen bedrijven er daarom voor het recruitment proces uit te besteden.

Leun op een specialist

Als ondernemer zal het werven van nieuw personeel je niet volkomen vreemd zijn, maar voor een recruitmentbureau of carrière-organisatie is het dagelijkse kost. Deze professionals hebben zich gespecialiseerd in deze tak van sport. Ze zijn op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, kunnen een groot netwerk aanboren en helpen bijvoorbeeld bij het opstellen van arbeidsovereenkomsten. Daarnaast beschikken deze organisaties vaak over recruiters die zich gespecialiseerd hebben in een bepaalde branche. Dat betekent een gespecialiseerd netwerk en inzicht in de specifieke personeelsvraagstukken die spelen binnen jouw branche. 

Profiteer van een frisse blik

Werkgevers kunnen aarzelen een recruiter in te zetten omdat ze vrezen dat deze persoon de organisatie niet zo goed kent als dat zij doen. Hier valt wat voor te zeggen. Daarom is het belangrijk een recruiter te vinden waarmee je kunt sparen, die luistert naar jouw wensen en met je meedenkt. Daarbij kan iemand van buiten de organisatie juist met een nieuwe blik kijken naar je bedrijf en personeelsbestand. Ook dit kan waardevol zijn. Ben je op zoek naar een vaste medewerker voor de langere termijn? Dan wil je samenwerken met een carrière-organisatie die niet alleen naar het heden kijkt, maar ook naar de toekomst van jouw bedrijf en team. Een voorbeeld van zo’n organisatie is Pro-gress.  

Maak gebruik van meerdere diensten

Wellicht ben je helemaal niet op zoek naar een medewerker voor langere tijd maar zoek je juist een tijdelijke kracht. Ook dan kan een recruitmentbureau uitkomst bieden. Misschien hebben ze de perfecte kandidaat voor de job al in de contactenlijst. Is dat niet het geval dan kan weet een recruitmentbureau snel de juiste middelen in te zetten om een goede match te vinden. Hierdoor kun je op korte termijn rekenen op een nieuwe tijdelijke werknemer. Vaak is een carrière-organisatie van meerdere markten thuis. Denk aan werving en selectie, detachering en uitzendkrachten. Door samen te werken met zo’n organisatie kun je efficiënter inspringen op de wisselende vraag binnen je bedrijf. Kijk eens op pro-gress.nl voor meer informatie over deze brede dienstverlening.

Leave a Response