technology

Redenen om te upgraden naar iPhone 13

Redenen om te upgraden naar iPhone 13
179views

Alle vier de iPhone 13-modellen hebben een batterijduur van minimaal 1,5 uur. De twee modellen met de grootste schermen, de gewone iPhone 13 en de iPhone 13 Pro Max, geven je elk 2,5 uur meer gebruik dan de modellen van vorig jaar.

Als je een iPhone 12 hebt, ken je de snelheid van de mobiele verbinding en de verbeterde spraakkwaliteit die 5G met zich meebrengt al. Maar de iPhone 13 heeft een nieuwe antenne-array die verbinding maakt met een grotere verscheidenheid aan internationale 5G-frequenties. Dus als je veel reist bent, de iPhone 13 kan verbinding maken met 5G-netwerken van meer dan 200 providers in 60 verschillende landen. Ook zijn er speciale iPhone 13 hoesjes voor optimale bescherming.

OLED-display voor alle modellen

Degenen die kiezen voor een gewone iPhone 13 of iPhone 13 Mini krijgen nu een Super Retina HDR OLED-scherm, wat betekent dat je niet meer in de schaduw hoeft te zitten. Volgens Apple zijn de nieuwe OLED-schermen 28% helderder dan die op de iPhone 12.

Krachtigere chip

Elk jaar lijkt het erop dat Apple beweert dat zijn nieuwste iPhone-chip verreweg de krachtigste is. Ze zijn niet verkeerd. Maar de Bionic A15 van dit jaar bevat 15 miljard transistors en kan een onvoorstelbare 15,8 biljoen bewerkingen per seconde aan. 

Volgens Apple zijn zijn smartphoneprocessors de krachtigste die er zijn: 50% sneller dan al zijn Android-concurrenten. De A15 Bionic maakt alle wonderen mogelijk die in deze lijst worden opgesomd en alle coole slimme functies die in iOS 15 worden beloofd.

Cinema-modus video

Je hebt films gezien die drama creëren door eerst te focussen op een object of gezicht op de voorgrond en dan langzaam te verschuiven om onheilspellend scherp te stellen op iets op de achtergrond. Apple brengt de mogelijkheid om je eigen video’s te maken met dit coole realtime “rack focus”-effect, zowel automatisch als handmatig – naar alle vier de iPhone-modellen. Je kunt zelfs de rackfocus aanpassen nadat je je opnamen hebt gemaakt.

Meer opslagruimte

De twee Pro iPhone 13-edities hebben de gebruikelijke 128, 256 en 512 GB opslagcapaciteiten, maar je kunt nu kiezen voor een enorme 1TB aan geheugen, wat handig zal zijn als je een professionele gebruiker bent en veel opneemt van 4K-video. Ook de iPhone 13 telefoonhoesjes zijn zeer professioneel.

Alle vier de nieuwe iPhone 13’s hebben een keramisch schild waardoor de iPhone 13 moeilijker te kraken is voor degenen onder ons die een beetje onhandig zijn. En nu zijn zelfs de gewone iPhone 13 en iPhone 13 Mini IPX6-waterbestendig.

120Hz-weergave

Het Super Retina XDR ProMotion OLED-display van Apple heeft een 50% snellere verversingssnelheid dan iPhone 12 Pro-modellen en de reguliere iPhone 13-modellen, wat meer detail betekent, vooral voor objecten in de verte, soepeler scrollen, meer contrast en scherpte en andere visuele verbeteringen. Om het echte verschil te ontdekken, zou je het zelf moeten bekijken.

Leave a Response