fashionHuis en tuin

Slaapkamer opnieuw inrichten? Begin bij je raamdecoratie!

Slaapkamer opnieuw inrichten
654views

Nu iedereen zo veel mogelijk thuis moet blijven, gaan veel mensen op zoek naar klusjes in en rond het huis. Tuinen worden bijgewerkt, muren krijgen een nieuw kleurtje, alles krijgt een flinke poetsbeurt, noem maar op. Iedereen heeft nog wel een aantal te lang uitgestelde klusjes waar ze nu eindelijk thuis voor hebben. Heb je alle moetjes al gehad? Neem dan ook eens de tijd om je slaapkamer onder handen te nemen! Want zeg nu eerlijk, hoe lang hangen die oude gordijnen er al?

Gordijnstijlen

Gordijnen zijn nog altijd de populairste vorm van raamdecoratie, vooral in de slaapkamer. Dat is niet zo gek, want overgordijnen hebben vaak een verduisterende werking. Hierdoor zorgen ze ervoor dat het lekker donker is in de slaapkamer, zodat jij lekker kunt slapen. Gordijnen kunnen heel onopvallend zijn, maar zijn ontzettend belangrijk voor het aanzicht van je slaapkamer. Je merkt het alleen niet goed omdat je zo aan de gordijnen gewend bent. Door ze te vervangen door andere gordijnen lijkt je slaapkamer gelijk een heel stuk anders!

Tip: Kies deze keer eens voor een totaal ander kleurtje, dan hebben de nieuwe gordijnen het meeste effect!

Andere raamdecoratie

Het is niet altijd nodig om gordijnen te gebruiken in de slaapkamer. Er is voldoende verduisterende raamdecoratie waarmee je nachtrust is verzekerd. Heb je ooit overwogen je oude gordijnen de deur uit de doen en te vervangen door modern ogende plissés of shutters? Het mooie is dat je deze helemaal naar wens kunt laten maken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld combineren met gordijnen en andere raamdecoratie. Licht doorlatende plissés of jaloezieën voor een gezellig effect overdag, verduisterende gordijnen voor als je wil slapen. Zo ben je 24 uur per dag verzekerd van plezier aan je raamdecoratie.

Tip: Ben niet te bang om te combineren met uitgesproken kleuren. Die lijken vaak te overheersend, maar kunnen in de slaapkamer prima worden gecombineerd!

Dus twijfel je nog wat je deze thuisblijfperiode kunt doen aan je huis? Denk er dan eens serieus over na je slaapkamer onder handen te nemen. Met een paar kleine aanpassingen lijkt het net alsof je jezelf in een nieuw huis begeeft. Dat zijn echt niet altijd dure nieuwe spullen voor nodig. Begin eens met het rondschuiven van meubilair om te kijken of het ook anders ingericht kan worden. Daar heb je geen nieuwe items voor nodig, alleen wat mankracht!

Leave a Response