entertainment

Spelletjes op je mobiele telefoon: een top 5

mobigamer
123views

Zodra je je nieuwe telefoon hebt uitgepakt en opgestart, zie je misschien dat er al spelletjes op staan. Hoe handig is dat. In ieder geval voor de eerste momenten van verveling. Het kan ook zijn dat je liever je eigen spelletjes kiest. Laten we eens kijken naar wat mogelijkheden.

Tips voordat je begint

Voor dit artikel zijn we uitgegaan van een Android smartphone. Het aanbod van spellen voor een Iphone is vaak anders, sommige spelletjes kunnen op beide telefoons gespeeld worden. In de Play store vind je een grote collectie met spellen.

Eerst een paar tips vooraf; check even je opslagcapaciteit en de snelheid van je telefoon. Hoe groter en grafischer de spellen zijn, hoe meer ze van een telefoon vragen. Niet elke telefoon is geschikt om complexe spellen op te spelen. Verder moet je ook even kijken of een spel online gespeeld wordt of dat je deze download. Als je het spel eerst moet downloaden, doe dat dan op het moment dat je wifi hebt. En bij de online spellen moet je natuurlijk goed het dataverbruik in de gaten houden. Spellen die veel data verbruiken, zijn dus niet handig om van een prepaid te goed te doen. Bekijk het aanbod van spelletjes hier: https://www.mobigamer.nl

Tetris

De all-time favorite waar je niet om heen kunt: tetris. Het blijft gewoon een leuk spel. Het speelt gemakkelijk, je hebt geen extra toeters en bellen nodig en je pakt het snel even tussendoor. Tenminste dat is meestal het plan en in de praktijk blijf je toch nog eventjes verder gaan om op het volgende level te komen. 

Boom Pilot

Word een held die wereld gaat redden. Met dit spel kun je door de lucht vliegen, kogels en bommen ontwijken en zoveel mogelijk muntjes verzamelen. En wanneer de eindbaas komt, moet je klaar zijn voor de strijd.

Pocket Run Pool

Polen op zakformaat dat is wat dit spel biedt. Pool speel je niet meer in de kroeg maar op je telefoon. In vergelijking met een gewone pooltafel is dit een compleet nieuwe variant. Er is geen tegenstander, je moet gewoon een highscore ziet te verbeteren. En wel geconcentreerd blijven, want drie keer missen en het spel is afgelopen. 

Williams Pinball

Nog zo’n klassieker, een potje Pinball, dat doet het altijd goed. Je hebt nu geen grote speelkast meer nodig, maar kunt je uitleven op je eigen telefoon met een van de beste flipperkasten uit de geschiedenis. Het spel is gratis en tegen betaling kun je nog veel meer flipperkasten gebruiken. 

Asphalt Legends Tenslotte nog eentje voor de racers. Het spel ziet er mooi uit en speelt fantastisch. Je kiest zelf de snelheid, de auto’s en eventuele upgrades. Het meest opvallende aan het spel is de manier van sturen. Je rijdt op een soort rails en moet zelf van baan wisselen. 

Leave a Response