Huis en tuin

Stappenplan voor het kiezen van een garagedeur

garage
1.08Kviews

Ga je een garagedeur kopen, maar weet je door het grote aanbod van gekkigheid niet welke deur je het beste kunt kopen? Lees dan zeker verder, we delen namelijk een handig stappenplan zodat je straks de juiste garagedeur kunt kiezen.

Stap 1: Bepaal waar je de garage voor wilt gebruiken

Het is wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij het kopen van een garagedeur. Maar datgene waarvoor je de garage wilt gaan gebruiken heeft wel degelijk een grote invloed op welke deur je het beste kunt kopen.

Wil je de garage bijvoorbeeld als opslagplaats gaan gebruiken? Dan is het van belang dat de garagedeur zo min mogelijk ruimte in de garage neemt. Een geschikte garagedeur is in dat geval een garage roldeur of een openslaande garagedeur. Dergelijke deuren kantelen tijdens het openen namelijk niet naar binnen de garage in, waardoor je de ruimte in de garage optimaal kunnen benutten.

Stap 2: Denk na over de uitstraling van het deurblad

Naast het gebruik van de garage is het van belang dat de garagedeur aansluiten op de uitstraling van je woning. Dus stel, je hebt een landelijke woning. In dat geval past een garagedeur van hout waarschijnlijk het beste bij de uitstraling van je woning.

Heb je een woning met een moderne look? Dan past een aluminium garagedeur waarschijnlijk beter. Naast het materiaal waarvan de garagedeur is gemaakt, zijn de kleuren van belang en heb je vaak ook een keuze uit verschillende soorten motieven.

Stap 3: Elektrisch of handmatige bediening

Nu je weet waar je de garage voor wilt gaan gebruiken en welke wensen je hebt voor de uitstraling van het deurblad, is het van belang om na te denken over de bediening van de garagedeur. Het is met name aan te raden om voor een elektrisch te bedienen garagedeur te kiezen wanneer je de garagedeur dagelijks gebruikt. Omdat je op die manier een hoop bukken voorkomt.

In principe zijn alle garagedeuren elektrisch bedienbaar verkrijgbaar. Alleen openslaande garagedeuren zul je handmatig moet openen.

Stap 4: Denk na over het veiligheidsaspect.

Garagedeuren zijn tegenwoordig van slimme technieken voorzien om het gebruik zo veilig mogelijk te maken. Denk aan beschermkappen die de veren afschermen, zodat jonge kinderen met hun vingers niet tussen de veren knel kunnen komen te zitten.

Een ander voorbeeld zijn sloten die het Politiekeurmerk Veilig Wonen dragen. Kies bij voorkeur voor dergelijke sloten, zodat je het inbrekers lastiger maken om via de garage in te breken.

Tot slot zijn er voor elektrische garagedeuren motoren verkrijgbaar, die de deur tijdens het openen tot stilstand brengen op moment dat een persoon zich tussen het grondoppervlak en de garagedeur bevindt. Een fijne gedachte als je kleine kinderen hebt.Met de 4 besproken stappen kom je al een heel eind om de juiste garagedeur te kiezen. Kom je er toch niet helemaal uit? Vraag dan een specialist in garagedeuren om advies.

Leave a Response