Huis en tuin

Stukadoor voor verbluffend resultaat stucwerk!

stuc
439views

Hebt u ooit eens over een gepleisterde muur gelezen of gehoord en wilt u uw huis ook van prachtig stucwerk voorzien? Een goede stukadoor zorgt met gemak voor een verbluffend resultaat!

Oorspronkelijk stucwerkStucwerk is een techniek voor het bekleden van muren die, hoewel het ontstond in het vijftiende-eeuwse Venetië, nog steeds wordt toegepast. Traditioneel moest een muur worden gepleisterd met een mortel van cement, zand en water om onder andere een egalisatie van het muuroppervlak te bereiken als deze met rustieke bakstenen was gemaakt. Momenteel zijn er in de bouwmarkt vele soorten stenen, waarvan sommige al een gladde structuur hebben en het kunststof stucwerk direct kan worden aangebracht. Vanwege de gecompliceerde toepassing van stucwerk vereist het echter deskundige en ervaren vaklieden voor de installatie. Stukadoor Amersfoort adviseert u graag over welke het beste is voor uw pand. 

Stucwerk biedt veelzijdigheid


Als u een bestaand huis renoveert of uw bedrijfspand verbetert, is stucwerk de meest efficiënte keuze. Dit komt omdat professionele aannemers stucwerk kunnen aanbrengen over het betonnen metselwerk of de houten skeletbouw. Als u gevelbekleding vervangt, is het vrij eenvoudig om een lat op zijn plaats te zetten en er stucwerk over aan te brengen. Stucwerk is een zeer veelzijdig materiaal dat het vormen en uithakken van vormen ten goede komt. Er kunnen verschillende kleurstoffen worden toegevoegd en de intensiteit van de kleur varieert in elke laag om een gegradueerde afwerking te verkrijgen, waardoor de artistieke en decoratieve kansen van dit materiaal toenemen. Deze veelzijdige toepassing, naast de visueel aantrekkelijke opties, maakt stucwerk een verstandige keuze voor woon- en bedrijfspanden.

Verfraaiing voor muren en plafonds


Stucco is een pasta die is samengesteld uit kalk, gips, cement, marmerzand en natuurlijke pigmenten, die zich als decoratief element aanpast aan muren en plafonds. Het stucwerk bedekt de muren en geeft ze een luxueuze, gladde en glanzende textuur, perfect om de muren en plafonds te verfraaien. De toepassing ervan bereikt een effect dat vergelijkbaar is met marmer met een gladde textuur die doet denken aan natuursteen. Bovendien heeft stucwerk niet alleen esthetische resultaten, het ondersteunt ook de muren en maakt ze waterdicht, waardoor schimmel en vocht niet kunnen condenseren.


Creatieve techniek voor specifieke effecten


Stucwerk is een echt creatieve techniek en elke techniek kan resulteren in een specifiek effect. Daarom is het zeer aan te bevelen dat dit proces van begin tot eind door hetzelfde professionele bedrijf of vakman wordt uitgevoerd. Om een oppervlak te stucen, moet eerst de muur of het plafond waarin het stucwerk wordt gedaan worden voorbereid. Voordelen van stucco:
• Reinigen met water is ideaal om het stucwerk vlekvrij te houden.
• Grote duurzaamheid en weerstand. 
• Zuinig in vergelijking met andere materialen. 
• Uiterlijk van grote schoonheid, zachte, luxueuze en glanzende textuur.

Leave a Response