Huis en tuin

Tips & advies voor de beste gordijnen in elke kamer

rolgordijnen
470views

ruimtes vragen om extra specificaties en in elke kamer een ander soort lichtinval gewenst. Zo is het in woonkamer bijvoorbeeld fijn als er veel licht binnenkomt, terwijl het in de slaapkamer juist vaak zo donker mogelijk is. Lees verder om er achter te komen welke raamdecoratie geschikt is voor jouw kamer.

Raamdecoratie in keuken

De keuken is dé plek waar jij de lekkerste gerechten bereidt, waar je gezellig tafelt met de familie of vrienden en waar jij je ochtendkoffie klaarmaakt. Het is een plek waar wordt geleefd. Hierdoor dient de zonwering niet alleen decoratief te zijn, maar ook functioneel. Denk aan voldoende lichtinval, gewenste privacy en eenvoudig te reinigen. Stel hier rolgordijnen op maat samen, zodat het ook nog een goed aansluit bij jouw interieur.

Gordijnen in de slaapkamer

Een goede nachtrust is belangrijk voor je gezondheid. Word je vaak wakker zodra de zon schijnt? Dan is het verstandig om te kiezen voor verduisterende raamdecoratie. Naast het feit dat verduisterende raamdecoratie geen licht door laat, is er nog een groot voordeel. In de zomer wordt de warmte namelijk buitengehouden en in de winter werkt het juist isolerend. Een echte aanrader is een blackout rolgordijn met zijprofielen. Dit zorgt voor minimale kieren en maximale verduistering.

Badkamer raambekleding

De juiste raamdecoratie kiezen voor de badkamer kan een uitdaging zijn. Hoewel je veel keuze hebt uit raamdecoratie, kan niet alle raamdecoratie worden opgehangen in de badkamer. De volgende factoren zijn belangrijk om mee te nemen in de keuze van jouw badkamerraamdecoratie:

  • Vochtbestendig
  • Privacy
  • Monteren zonder boren
  • Controle over lichtinval

Meer licht in woonkamer & kantoor

Wil jij meer sfeer toevoegen aan jouw interieur? Laat meer licht binnen met transparante raamdecoratie. Het creëert mooie lichtinval, verhoogt de sfeer en geeft jouw huis een mooi licht karakter. Het haalt de scherpte uit de zon, maar biedt tegelijkertijd privacy aan de kamer. Er zijn transparante rolgordijnen, maar ook een aanrader zijn deze licht doorlatende stoffen lamellen. Stoffen lamellen worden steeds populairder en passen bij elk interieur, zowel op kantoor als in de woonkamer.

Leave a Response