Tips om je eigen woning snel te verhuren

Misschien ben je net verhuisd naar een nieuw huis. Je wilt je oude huis echter niet verkopen. Je eigen woning verhuren kan dan een optie zijn, waarom niet? Door de woning te verhuren, kun je extra inkomsten genereren. Daarnaast zorgt de huurder voor je woning. Zo weet je zeker dat je woning goed onderhouden wordt. Je huis wordt geen doelwit van vandalisme of inbraak. Helaas duurt het vinden van de huurder soms lang. Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen. Je moet bijvoorbeeld je huis voorbereiden, adverteren en de juiste huurder kiezen. Hier zijn enkele tips die je kunt volgen om je huis zo snel mogelijk te verhuren, zodat je geld kunt gaan verdienen.

Verbeter de waarde van je huis

Voordat je je woning verhuurt, moet je ervoor zorgen dat de woning in goede staat verkeert. Als je problemen opmerkt in het elektrische of sanitaire systeem, moet je het probleem snel oplossen. Door je huis te repareren kan de waarde van je huis stijgen. Daarnaast kun je overwegen de woning te renoveren zoals het bijwerken van de muurverf, het vervangen van de vloerbedekking of het lakken van trappen en vloeren. Mensen zullen geïnteresseerd zijn in het huren van een schoon en aantrekkelijk huis. Het verbeteren van het uiterlijk van je huis kan ook de waarde van de huur verhogen. Als je de huurder niet lokaal kunt vinden, kun je overwegen om te verhuren aan expats.

Adverteer je huis

Er zijn verschillende manieren om je huis op de markt te brengen. Ten eerste kun je het bord ‘Te huur’ voor je huis plaatsen. Zorg ervoor dat het bord in het oog springt, zodat het de aandacht van de mensen kan trekken. Indien nodig kun je de gegevens over je woning toevoegen. Schrijf bijvoorbeeld de details over bedden, badkamers en andere kenmerken op. Deze traditionele methode is mogelijk niet effectief om de huurder aan te trekken. Je dient je woning dus op de website voor woningverhuur te vermelden. Maak mooie foto’s of video’s van je huis. Je kunt ook sociale media gebruiken om je woning op de markt te brengen. Zorg ervoor dat je je telefoonnummer op de advertentie vermeldt, zodat de potentiële huurder contact met je kan opnemen.

Bepaal de huurwaarde

Als verhuurder moet je de huurprijs bepalen. Je moet je woning niet te duur of te goedkoop aanbieden. Het is beter om je huis te vergelijken met vergelijkbare huurwoningen in je regio. Je kunt je huis bijvoorbeeld vergelijken met een huis met een vergelijkbare grootte, bouwjaar en aantal slaapkamers. Als je nog steeds problemen ondervindt bij het verhuren van je woning, kun je overwegen een beheerder of makelaar in te schakelen. De makelaar helpt je bij het adverteren van je huis en het vinden van de potentiële huurder. Ze helpen je ook om het bezichtigingsproces af te handelen. Je hoeft dus niet mee te gaan en te onderhandelen met de huurder. Je kunt de commissie van de makelaar bespreken voordat je besluit met hem of haar in zee te gaan. Vraag de aanbeveling van je familie en vrienden om de meest geloofwaardige makelaar te vinden.