auto & vervoerentertainmenthuis en tuinkledingmannenmens&gezondheidsportvrouwen

Tips om van online leren een succes te maken

199views

Heb jij nog opleidingsbudget over voor dit jaar? Wil jij in deze Corona-periode niet stil blijven staan en nog een online training gaan volgen? Wij hebben 3 praktische tips voor je op een rij gezet. Zo maak jij van online leren een succes!

Een opleider zoeken

Ook met online leren kun je certificaten en/of diploma’s behalen. Er schuilt echter wel een gevaar, want een certificaat is niet per definitie een diploma. Een diploma van een erkend opleidingsinstituut staat beter op je cv dan een certificaat van een instantie waar nog nooit iemand van heeft gehoord. Houd hier rekening mee als je verschillende aanbieders gaat vergelijken.

Op de website van de Rijksoverheid kun je alvast even kijken of je te maken hebt met een erkende opleider.

Je leerstrategie kiezen

Op de middelbare school hebben we geleerd om te onderstrepen, samen te vatten en om jezelf te laten overhoren. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren. Het gevaar bij online leren is echter dat je dit niet gaat doen… simpelweg omdat er al verschillende online documenten voor je zijn klaargezet door de opleider zelf. Ze dienen als handig naslagwerk. Je gaat dan al snel denken dat het zonde is om nog een keer een samenvatting te maken. Onderzoek wijst echter uit dat het maken van aantekeningen wel degelijk effectief is. Je moet overigens dan wel ook actief gaan nadenken over de aantekeningen die je hebt gemaakt (en ook verbanden proberen te leggen). Op die manier zal de leerstof een stuk beter blijven hangen. Kies dus voor een effectieve leerstrategie.

Starten

Ga je starten met je opleiding? Vertel dan aan de andere gezinsleden of huisgenoten dat je je volle aandacht nodig hebt en niet gestoord kan worden. En licht je collega’s ook even in op welke momenten je aan het leren bent.

12 Comments

  1. Szpiegowskie telefonu – Ukryta aplikacja śledząca, która rejestruje lokalizację, SMS-y, dźwięk rozmów, WhatsApp, Facebook, zdjęcie, kamerę, aktywność w Internecie. Najlepsze do kontroli rodzicielskiej i monitorowania pracowników. Szpiegowskie Telefonu za Darmo – Oprogramowanie Monitorujące Online. https://www.xtmove.com/pl/

  2. Monitoruj telefon z dowolnego miejsca i zobacz, co dzieje się na telefonie docelowym. Będziesz mógł monitorować i przechowywać dzienniki połączeń, wiadomości, działania społecznościowe, obrazy, filmy, WhatsApp i więcej. Monitorowanie w czasie rzeczywistym telefonów, nie jest wymagana wiedza techniczna, nie jest wymagane rootowanie.

  3. Scrap copper yard Copper scrap recycling value Scrap metal reclamation and repurposing
    Methods for recycling Copper cable, Metal reclamation industry, Scrap Copper trading

    Metal reprocessing, Copper scrap value chain, Copper cable reuse, Scrap metal redistribution

Leave a Response