Mens&gezondheid

Tips voor horeca inrichting van nú!

Tips voor horeca inrichting van nú!
953views

Een horeca onderneming starten is hartstikke leuk, maar het vergt ook erg veel tijd. Het is geen 9 tot 5 baan maar eerder een 10 tot 12 baan, afhankelijk van het soort onderneming. Een café of discotheek zal tot in de vroege uurtjes geopend blijven. En dat vooral in het weekend. Net als andere ondernemers is op vakantie gaan ook minder vanzelfsprekend. Ondernemen moet dus echt je passie zijn wil je dit kunnen realiseren. Zorg er dan ook voor dat je er goed over nadenkt of je dit echt wil. Wanneer je dan op het punt staat om de onderneming te starten moet je wellicht een gehele nieuwe inboedel kopen. Het kan natuurlijk zijn dat je een onderneming overneemt en de inrichting blijft zoals het is. Maar ook dan is de kans groot dat je het één en ander wil veranderen. In dit artikel geven we je een aantal tips voor een trendy inrichting van jouw onderneming.

De perfecte meubels

Meubels zijn natuurlijk erg belangrijk bij de inrichting van een horeca onderneming. Zonder meubels kan er niet worden gezeten en gegeten. Voor bijvoorbeeld een discotheek zijn stoelen minder belangrijk en zullen er vooral barkrukken en statafels worden aangeschaft. Voor restaurants en cafés zijn tafels en stoelen wel belangrijk. De beleving is namelijk 1 van de belangrijkste factoren bij het beoordelen van een restaurant.

Er zijn vele trends wat betreft het meubilair, maar je kan natuurlijk niet elk jaar al het meubilair vervangen. Hierom kan je het beste investeren in duurzame meubels die tijdloos zijn. Tevens is het van belang dat ze makkelijk te onderhouden zijn, er zullen veel mensen gebruik van maken en het zal dus ook eerder vies worden en kapot gaan. Wat bij horeca meubilair belangrijk is, is dat het kwalitatief is en past bij de rest van de inrichting. Zo creëer je eenheid en zorgt het voor een fijne sfeer. Stoelen en tafels zijn immers te verkrijgen in alle kleuren, vormen en maten.

Horeca keukeninrichting

Ook de keukeninrichting moet niet vergeten worden. Voornamelijk in een restaurant is dit misschien nog wel het belangrijkst van de hele onderneming. Want als de oven kapot is of er iets mis met het gas is waardoor je niet meer kan koken heb je een groot probleem. Hierom is het van belang om te investeren in goede keukenapparatuur. Je kan dan voor horeca grootkeuken kiezen, zo ben je voorzien van alle apparatuur die je nodig hebt. Het is ook mogelijk om zelf de apparatuur samen te stellen. Echter zal het dan wel op elkaar afgestemd moeten worden.

Kleurgebruik

Kleurgebruik is erg belangrijk in elke ruimte, niet alleen in een horeca onderneming. Kleuren zorgen voor een bepaalde sfeer. Bewust én onbewust. Een rode kleur staat voor liefde en passie, een groene kleur voor gezondheid en de natuur. Kleuren op de muren, het meubilair, de vloer en zelfs de werkkleding van het personeel kan het beste op elkaar afgestemd worden. Dit oogt niet alleen professioneler maar zal ook een knusser gevoel creëren.

Leave a Response